Alaşehir'de tarih yeniden hayat buldu: Kongre müzesi açıldı!
- 4 / 1
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, Cumhuriyet döneminin mimari örneklerinden biri olan Tarihi Turhan Alakent Evi, Alaşehir Belediyesi'nin titiz restorasyon çalışmaları sonucunda 'Alaşehir Kongresi Müzesi' olarak kapılarını ziyaretçilere açtı.
- 4 / 2
Soğuksu Mahallesi İstiklal Caddesi'nde yer alan bu özel mekanın açılışına Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Tuncay gibi önemli isimler katılarak etkinliği onurlandırdı. Açılış sırasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına lokma dökülmesi ise etkinliğe ayrı bir anlam kattı.
- 4 / 3
Restorasyona 2024 yılı itibarıyla tamamlanacak olan bina, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı özel müze statüsünde faaliyet gösterecek. Daha önce 1963-1973 yılları arasında Alaşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Turhan Alakent'e ait bu tarihi yapı, 8 Nisan 2022'de Alaşehir Belediyesi'ne devredilmişti. Arkeolog Yıldız Şahin, müzenin açılışında yaptığı konuşmada, bu müzenin Alaşehir'in kültürel yeniden doğuşunu simgelediğini ifade etti. Müzenin dönüşümünde emeği geçenlere teşekkür eden Turhan Alakent'in kızı Ayşe Alakent ise ailesinin evinin müzeye dönüşmesiyle duyduğu gururu dile getirdi. Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, restorasyonun ilçenin tarihine ve kültürel mirasına önemli bir katkı sağladığını belirterek, Alaşehir'in tanıtımına yönelik yapılan diğer çalışmaları hatırlattı.
- 4 / 4
- 10:09Bodrum'dan Altınordu'ya bir yetenek daha
- 10:07Eski başpehlivan İbrahim Gümüş'ün vefatı spor camiasında büyük üzüntü yarattı
- 09:57Söğütspor'dan dev derbi zaferi: Lideri deplasmanda devirdiler!
- 09:47Genç tasarımcılardan doğal taşla yaratıcı dokunuşlar
- 09:37Bursa'da üst geçitten kopan demir, trafiği birbirine kattı: Faciadan dönüldü!










