Akkuyu NGSde heyecan verici gelişme: 2026da elektrik üretimine başlanıyor!
- 3 / 1
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santralinin (NGS) ilk ünitesinin 2026 yılında elektrik üretmeye başlaması hedefinin altını çizdi.
- 3 / 2
İstanbulda düzenlenen 18. Verona Avrasya Ekonomi Forumunda önemli açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, Türkiyenin coğrafi, ekonomik ve siyasi avantajlarına değindi. Bayraktar, Türkiyenin stratejisini küresel belirsizlikler karşısında esnek ve ileriye dönük bir şekilde oluşturduğunu ifade ederek, bu durumun Türkiyeyi bölgesel iş birliği için doğal bir merkez haline getirdiğini vurguladı.
- 3 / 3
Bakan, enerji sektörünün Türkiyenin ekonomik büyümesinin merkezinde yer aldığını belirterek, sıfır emisyona geçiş sürecinde güvenilir ve uygun fiyatlı enerji sağlamak için çalıştıklarını açıkladı. Türkiyenin toplam kurulu güç kapasitesinin 121 gigavatı aştığını, bunun da %60ından fazlasının yenilenebilir kaynaklardan geldiğini ifade etti. Akkuyu NGSnin devreye girmesi ile enerji çeşitlendirme sürecinde tarihi bir adım atılacağını belirtti. Ayrıca, Türkiyenin 2050 yılı itibarıyla nükleer enerji kapasitesini 20 gigavata çıkarmayı hedeflediğini ve bu kapsamda küçük modüler reaktör projeleri ile enerji istikrarını artırmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
- 13:55Yumurta fiyatlarında büyük düşüş, üreticiler zor durumda
- 13:46Altınordu'nun kümede kalma savaşı: Önünde iki kritik final var!
- 13:36Muğla'nın kütüphanelerine büyük ilgi: 130 bin kitap ödünç alındı
- 13:26Söke Ovası sular altında kaldı: Binlerce dönüm arazi denize döndü
- 13:16Göztepe, evinde galip gelemiyor: İki aydır 3 puan sevinci yok










