Agora Antika Pazarı, 10. yaşını kutluyor: Bursa'nın antika cenneti
- 6 / 1
Bursa’da yer alan Agora Antika Pazarı, 10. yılını geride bıraktı. Türkiye’nin dört bir yanından antikacı ve koleksiyonerleri bir araya getiren bu pazar, zamanla önemli bir buluşma noktası haline geldi.
- 6 / 2
Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi’nde her ayın üçüncü pazar günü düzenlenen Agora Antika Pazarı, ilk açıldığı günden bu yana büyüyerek gelişti. Antikacılardan Nair Koçoğlu, yaklaşık 50-60 yıldır antikacılık yaptığını belirterek, “İlk başta bu kadar yoğun olacağını tahmin edemiyorduk. Ancak zamanla daha da gelişeceğini düşündük ve bugün neredeyse boş yer kalmadı” dedi.
- 6 / 3
Bursa Antikacılar ve Antika Sevenler Derneği Başkanı Erdal Sadıç, pazarın 2016 yılından bu yana aralıksız hizmet verdiğini ve büyümesinin beklenmedik bir hızda gerçekleştiğini vurguladı. Sadıç, “Türkiye’nin neredeyse her yerinden insanlar geliyor. Bir zamanlar bu kadar büyük olacağını hayal bile edemiyorduk” ifadelerini kullandı. Pazar, her ayın üçüncü pazar günü düzenlenmeye devam ediyor.
- 6 / 4
Pazarın ilk tezgah sahiplerinden Ahmet Ali Çağın ise eski radyoları restore ederek yeniden çalışır hale getirdiğini, insanların bu nostaljik aletleri görünce mutlu olduğunu aktardı. “İlk yıllarda çok bilinmiyordu, ancak zamanla gençler de yaşlılar da gelmeye başladı” diyen Çağın, insanların eski eşyalarını değerlendirmelerini önerdi. 10 yıl içinde önemli bir büyüme kaydeden Agora Antika Pazarı, geçmişin izlerini geleceğe taşımaya devam ediyor.
- 6 / 5
- 6 / 6
- 23:38Köln'de 500 kiloluk bomba bulundu, tahliye işlemleri başladı
- 23:29İran'ın gizli finansal ağı çökertiliyor: ABD'den kripto borsalarına dev operasyon
- 23:20Emeklilere yapılan zam, sefaletin kapısını araladı
- 23:12Faizsiz ev ve araba hayalleri yeni düzenlemeyle sınırlanıyor mu?
- 23:03Osmangazi Belediyesi'nden iş arayanlara istihdam fırsatı










