AB'nin yeni hamlesi Türkiye e-İhracatını tehlikeye atıyor!
- 4 / 1
Avrupa Birliği’nin 2024 yılından itibaren 150 euro altındaki yurtdışı siparişlere uygulanan gümrük vergisi muafiyetini kaldırmaya hazırlandığı haberi, Türkiye’nin AB pazarına yönelik e-ihracatını doğrudan etkileyebilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bu düzenlemenin asıl amacı Çin menşeli gönderileri sınırlamak olsa da, mevcut yapısıyla Türkiye’den yapılan küçük ölçekli e-ticaret gönderilerini de kapsayacağı öngörülüyor. İş dünyası temsilcileri, Gümrük Birliği üyeliği nedeniyle Türkiye’nin bu uygulamadan muaf tutulması gerektiğini vurguluyor.
- 4 / 2
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, AB’nin 150 euro altı malların gümrüksüz girişini sıfıra indireceğini belirterek, bu değişikliğin Çin odaklı olduğunu ama Türkiye’yi etkileyebileceğini ifade etti. Avdagiç, Gümrük Birliği üyesi Türkiye’nin muaf tutulması gerektiğini savunarak, Ticaret Bakanlığının gerekli girişimlerde bulunduğunu aktardı. Ayrıca, e-ihracatın 8 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini ve AB’nin bu konuda düzenleme yapmasının önemini vurguladı.
- 4 / 3
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, AB’nin 2026’dan itibaren muafiyeti kaldırma kararının Türk tekstil ve hazır giyim sektörünü baskı altına alabileceğini belirtti. Gültepe, e-ihracatın toplam ihracattaki payının yüzde 2,5 olduğunu ve AB’nin bu adımının KOBİ’leri olumsuz etkileyebileceğini ifade etti. Muafiyet sağlanamazsa, desteklerin güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
- 4 / 4
- 02:31Bursa'da asansör boşluğuna düşen iş yeri sahibi yaşamını yitirdi
- 02:21Kapıkule'de dev operasyon: 760 kilo midye kaçakçılığı engellendi
- 02:11Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 10 kişi gözaltına alındı
- 02:01Okyanusların dibindeki 'yanan buz' hem enerji umudu hem de iklim tehdidi oluşturuyor: Ülkeler harekete geçti
- 01:51Malatya'daki organize suç davasında kritik gelişmeler yaşandı










