A Milli Futbol Takımı'nın tarihi zaferi, Eskişehir'de coşkuyla kutlandı

  • 6 / 1 A Milli Futbol Takımı'nın tarihi zaferi, Eskişehir'de coşkuyla kutlandı 0

    A Milli Futbol Takımı, deplasmanda Kosova’yı 1-0 yenerek 24 yıllık Dünya Kupası hasretine son verdi. Bu tarihi play-off finali, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde büyük bir coşku ile karşılandı.

  • 6 / 2 A Milli Futbol Takımı'nın tarihi zaferi, Eskişehir'de coşkuyla kutlandı 1

    Sinema Anadolu salonu hınca hınç dolarken, oturacak koltuk kalmadığı için birçok kişi yerde oturmak zorunda kaldı. 24 yıldır Dünya Kupası’na katılamayan Türkiye’nin, Kosova’yı mağlup ettiği an, dev ekranda büyük bir heyecanla izlendi. Salondaki coşku dinmedi, bando takımı İzmir Marşı ve İstiklal Marşı ile futbolseverlerin heyecanına ortak oldu.

  • 6 / 3 A Milli Futbol Takımı'nın tarihi zaferi, Eskişehir'de coşkuyla kutlandı 2

    Maç öncesinde Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Köksal Büyük, öğrencilerle birlikte bu anı yaşamak için toplandıklarını belirterek, “Hepimiz bayraklarımızı, formalarımızı alıp buraya koştuk. İnşallah bugün çok büyük bir coşkuyu hep birlikte yaşayacağız. Yıllar sonra hasret duyduğumuz Dünya Kupası’na gidebilmek için bu galibiyet çok önemli.” ifadelerini kullandı. Öğrenciler de galibiyete inançlarını dile getirerek, maçın sonucunu tahmin ettiler. Seher Pehlivan, “Çok heyecanlıyız, 2-1 Türkiye’nin kazanacağını düşünüyoruz.” derken, Zülal Mahmutlar ise “Ben de kazanacağımızı düşünüyorum, maçın 2-0 ya da 2-1 biteceğini tahmin ediyorum.” şeklinde konuştu.

  • 6 / 4 A Milli Futbol Takımı'nın tarihi zaferi, Eskişehir'de coşkuyla kutlandı 3

  • 6 / 5 A Milli Futbol Takımı'nın tarihi zaferi, Eskişehir'de coşkuyla kutlandı 4

  • 6 / 6 A Milli Futbol Takımı'nın tarihi zaferi, Eskişehir'de coşkuyla kutlandı 5