70 yıllık meslek ve Alzheimer'a karşı umut: 80 yaşındaki ustanın azmi nefes kesiyor!
- 5 / 1
Gaziantep'in tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda, unutulmaya yüz tutan kalaycılık mesleğinin 80 yaşındaki son temsilcilerinden Osman Şimşek, ilerlemiş yaşına ve alzheimer hastalığına meydan okuyarak mesleğini sürdürüyor. 10 yaşında başladığı bu zanaatı tam 70 yıldır ilk günkü heyecanla yaşatıyor.
- 5 / 2
Osman Şimşek, 70 yıl önce babasının yönlendirmesiyle bir kalay ustasının yanında çırak olarak başladığı mesleğine büyük bir aşkla bağlı. Tarihi çarşının en tecrübeli kalaycılarından biri olan Şimşek, emekliliğine rağmen her sabah erkenden dükkanının yolunu tutuyor. Ocak başında bakır kapları özenle kalaylayan usta, çıraklık yıllarında öğrendiği incelikleri hala ustaca uyguluyor ve bu işten büyük bir keyif alıyor.
- 5 / 3
Osman ustanın bu olağanüstü azmi, çevresindekileri de derinden etkiliyor. Çalışanı Halil İbrahim Uncu, Osman ustanın adeta mesleğin son emektarlarından olduğunu ve neredeyse çocuk yaşta başladığı bu zanaatı hala sürdürdüğünü ifade ediyor. Alzheimer rahatsızlığının zaman zaman kendisini etkilese de, ustanın mesleğine olan bağlılığından hiçbir şey kaybetmediğini ve hatta kendilerine de yol gösterici olduğunu belirtiyor. Fikret Yılmaz ise, ustanın bu yaşta ve sağlık durumuyla gösterdiği direncin takdire şayan olduğunu vurgulayarak, "Bu yaşta kimse ocak başında bu kadar çalışamaz" diyerek ustanın gücünü ve azmini övüyor.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 14:47Bandırma'da tüfek patladı, genç adam ölümle burun buruna geldi!
- 14:37Afyonkarahisar'da kurtarma ekibinin akreditasyon süreci hız kesmeden devam ediyor
- 14:25Kış lastiği zorunluluğu sona erdi, sürücüler dikkat!
- 14:14Denizli'de forkliftin devrilmesi sonucu genç işçi hayatını kaybetti
- 14:05İzmir'de nefes kesen operasyon: 10 yıl hapis cezası olan firari uyuşturucu satıcısı yakalandı!










