4. Maden kurtarma yarışması Rize'de başladı
- 5 / 1
Türkiye Madenciler Derneği (TMD) tarafından düzenlenen 4. Maden Kurtarma Yarışması, Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş. ev sahipliğinde Rize’de başladı.
- 5 / 2
Bu organizasyon, maden sektöründeki arama-kurtarma kapasitesini artırmayı, bilgi paylaşımını güçlendirmeyi ve afetlere hazırlık düzeyini yükseltmeyi hedefliyor. Yarışma, 22-25 Eylül tarihleri arasında 13 firmanın kurtarma ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Ekipler, yer altı, kimyasal olaylar, yangın, deprem, araç kazası gibi farklı branşlarda mücadele edecekler.
- 5 / 3
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, açılışta yaptığı konuşmada, bu etkinliğin sadece bir yarışma olmadığını, aynı zamanda bilgi ve deneyim paylaşımının önemli bir platformu olduğunu vurguladı. Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, yarışmanın uluslararası bir nitelik kazanmaya başladığını ve bu yıl ilk kez yurt dışından gözlemcilerin katıldığını belirtti. Organizasyon, 25 Eylül’e kadar devam edecek ve ekipler, gerçeği aratmayan parkurlarda becerilerini sergileyecekler.
- 5 / 4
- 5 / 5












