12 yıl sonra Kepez’de er meydanı şenlendi: 984 pehlivanın nefes kesen mücadelesi
- 5 / 1
Antalya'nın Kepez ilçesinde tam 12 yıl aradan sonra yeniden kurulan er meydanı, 10. Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne ev sahipliği yaptı. Bu köklü geleneğin yeniden canlanmasıyla birlikte, 984 pehlivanın kıyasıya mücadelesi izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Farklı yaş kategorilerinde hem geleceğin yıldızları hem de tecrübeli başpehlivanlar, yağlı güreşin ruhunu sahneledi.
- 5 / 2
Organizasyonun en merakla beklenen anı şüphesiz başpehlivanlık mücadelesiydi. 63 başpehlivanın kıran kırana yarıştığı bu kategoride, Balıkesir'den Enes Doğan rakiplerini geride bırakarak başpehlivan unvanını kazandı. Sakatlık nedeniyle finali ikinci sırada tamamlamak zorunda kalan Ali Gürbüz'ün ardından, Erkan Taş ve Yusuf Can Zeybek üçüncülüğü paylaştı. Bu zirve mücadelesi, yağlı güreşin ne denli zorlu ve heyecan verici bir spor olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
- 5 / 3
Kepez Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı güreşlerde, miniklerden başpehlivanlara kadar her yaş grubundan sporcu yer aldı. En yüksek katılımın 138 pehlivanla küçük orta küçük boy kategorisinde gerçekleşmesi dikkat çekiciydi. Deste küçük boy da 102 sporcuyla ikinci sırada yer alırken, diğer kategorilerde de yüzlerce genç yetenek ve tecrübeli güreşçi kol bağladı. Bu durum, ata sporunun genç nesiller tarafından da benimsendiğini ve geleceğinin parlak olduğunu gösteriyor. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, tüm pehlivanlara ve sporseverlere teşekkür ederek, bu geleneğin yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 13:22Kilis'te siyasi deprem: Belediye başkanı CHP'den ayrıldı, yoluna bağımsız devam edecek
- 13:13Kızılordu Korosu ve Hayko Cepkin, Türkiye'de sahne alacak
- 13:03Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek'in annesi vefat etti: Cenaze töreninde duygusal anlar
- 12:54Manisa'da mesire alanlarına ücretsiz ring seferleri başlıyor
- 12:44İzmir'den dünyaya fuarcılık çağrısı: 'Geleceği birlikte inşa edelim










