• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 05 Ekim 2021 16:23

Emekliler Sokağa İndi! Yiğit Muhtaç Oldu Kuru Soğana!

Emekliler Sokağa İndi! Yiğit Muhtaç Oldu Kuru Soğana!
İzmir'de emekliler, DİSK Emekli Sen'in kapatılması kararının istinaf mahkemesi tarafından onaylanmasını protesto etti.

Haber Merkezi - Ankara Valiliği'nin açtığı dava sonucu DİSK Emekli Sen'le ilgili çıkan kapatma kararının istinaf mahkemesi tarafından onanması İzmir'de protesto edildi. Konak’ta eski Sümerbank önünde toplanan emekliler, "Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, bundan sonra oy yok bizi soyana" sloganı atarak AKP iktidarını eleştirdi.

voyage otel

 

"İKTİDARA KIRMIZI KART GÖSTERECEKLER"

 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 20-30 yıl çalışan insanların bin 500 TL maaşla geçim sıkıntısı yaşadığını belirterek şöyle konuştu:

"AKP iktidarı örgütlenmeden ve sokaktan korktuğu kadar hiçbir şeyden korkmuyor. 12 milyon emeklinin oyunu almak için seçim dönemlerinde kapı kapı emekli cemiyetlerini gezenler bugün emeklilerin örgütlenmesine engel koymak istiyor. Emekliler, siz yok saysanız da örgütlenecekler ve bu iktidara kırmızı kartı gösterecekler. Gözün gördüğü gerçeği, cebin hissettiği yoksulluğu hiç kimse, hiçbir meydan yok sayamayacak. Bu iktidar mutfaktaki yangınla geldi, mutfaktaki yangınla gidecek."

 

"CUMHURBAŞKANI NORMAL DEDİ AMA TENCERELERDE TAŞ KAYNIYOR"

 

Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaymak da Türkiye'de satın alma gücünün düştüğünü bazı örneklerle anlattı. Özkaymak şunları söyledi:

"200 lira ile 2009'da 105 litre süt alabilirken, bu rakam 30 Eylül 2021'de 29,5 litreye düştü. Aynı dönemde 12,5 kilo dana eti alabilirken, 2021'de 3 kiloya düştü. 200 lirayla 130 dolar alabiliyorduk, şimdi 22.5 dolar alabiliyoruz. Cumhurbaşkanı bir marketten alışveriş yaptı, ‘fiyatlar normal’ dedi. Onlar için geçim sıkıntısı yok ki. Yandaşlarına 3-5 maaş veriyor, ama bir emekliye bin lirayla 2 bin 800 lira arasında maaş veriyor. Doğalgaza yüzde 15 zam geldi. Elektriğe bir yılda gelen zam yüzde 120'yi buldu. Pazara giden anneler alışveriş yapamadan geri dönüyor. Tencerelerde taş kaynıyor. Türkiye'den yurt dışına servetini kaçıran ve AKP iktidardan düşmeden ülkeyi terk edecek insanlar var. Halkımızı soyup soğana çeviren beşli çete var ya, onlar vergi vermiyor. Emeklilerden emekçilerden vergi kesiliyor. Onlar affediliyor. Emeklilerin gücünden korkan iktidar sendikamızı yeniden kapatma çabasında. Biz hep alanlarda olup mücadeleye devam edeceğiz."