• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 19 Ekim 2021 12:02

Emanetini Geri Alan Saatçı Yine Yeniden Sahada

 Emanetini Geri Alan Saatçı Yine Yeniden Sahada
İYİ Parti olağanüstü Muğla İl kongresi parti içi buzların çözülmesine sahne oldu. Behçet Saatçı, usül gereği partisinden istifa ederek, kamuoyunun baskısıyla Bağımsız Başkan Adayı olarak seçimlere katılmıştı.

Haber Merkezi - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ergun: “ Behçet başkanımızla 22 yıldır siyaset yapıyoruz, çok kısa dönemler ayrı düştük. İkimizin de Yörük inadı tutar bazen. Şimdi birlikteyiz güç verdi kuvvet verdi sağ olsun var olsun!..
    

voyage otel

2019 Yerel Seçimleri öncesinde; İYİ Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı bilinmesine rağmen  CHP - İYİ Parti seçim ittifakı sonucu aday gösterilmeyen Behçet Saatçı, usül gereği partisinden istifa ederek, kamuoyunun baskısıyla Bağımsız Başkan Adayı olarak seçimlere katılmıştı.
     

Geçen hafta TBMM’de İYİ Parti  Grup Toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendi rozetini Başkan Saatçı’ya takmasıyla resmi olarak yeniden İYİ Partiye dönen Başkan Saatçı, kongrede büyük ilgi gördü.
     Behçet Saatçı’yı yeniden aralarında gören Muğlalı İYİ Partililer; “Behçet Başkan, zaten bizden hiç ayrılmamıştı. Siyasi ahlak gereği 2019 seçimleri öncesinde rozetini genel merkeze emanete bırakmıştı, şimdi geri aldı.” sözleriyle, memnuniyetlerini dile getirdiler. 
     

Kongreye İYİ Parti Muğla Milletvekili Ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun, İYİ Parti GİK Üyesi Sevin Çağlayan, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun ve önceki 4 dönem Fethiye Belediye Başkanı olan Behçet Saatçı da konuk oldu.
     

Yaklaşık 600 delege ile gerçekleşen ve tek liste ile gidilen kongre öncesi söz alan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Ergun: “Behçet başkanımızla 22 yıldır siyaset yapıyoruz, çok kısa dönemler ayrı düştük. İkimizin de Yörük inadı tutar bazen. Şimdi birlikteyiz. Behçet Başkan bize güç verdi kuvvet verdi sağ olsun var olsun!..” dedi.


 

Kendisine gösterilen ilgiye karşılık bir teşekkür konuşması yapan Başkan Behçet Saatçı da İYİ Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar aslında partiden hiç kopmadığına dikkat çekerek; “Siyaset iddialı iş, iddialı olmayan başarılı olamaz. Biz iddialıyız. Hiç kimse bizim düşmanımız değil. Burası er meydanı. Burada çalışan, çabalayan kazanıyor. Niye gitti, niye geldi?” diyenler var bana. 2016 yılının 19 Temmuz'undan itibaren benim bu yapıda harcım var. Dün gelende bugün gelende aynıdır. Kendime bir pay çıkarmak için söylemiyorum ama bunu merak eden arkadaşlar var. Her türlü engele rağmen, siyaset böyledir. Bu parti kurulduğu andan itibaren bu partiye emek veren, görev yapan herkese teşekkür ediyorum. Bizim 80 milyon vatandaş içerisinde bir tane kardeşimizi kaybetme lüksümüz yok. Siyasi partiler araçtır. Amaç ülkemizi yaşamaktan keyif alınan, çocuklarımıza umut olan, hayaller kurduğu bir ülke haline getirmektir. Şimdi biz 2019'da tarihi bir yolculuğa çıkmıştık. Bu anlamda bizimle beraber hareket eden 200 bin Muğlalı var. Şimdi biz 1 milyon Muğlalının oyuna talibiz. Hiç kimse kusura bakmasın. Bu saatten sonra 13 ilçe ve Muğla bizim. Türkiye bizim.” dedi.