• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 15 Kasım 2021 14:41

Elmalı Davası: Cinsel istismar suçundan yargılanan üç sanığa beraat

Elmalı Davası: Cinsel istismar suçundan yargılanan üç sanığa beraat
Savcı, anne, üvey baba ve dayının ayrı ayrı cezalandırılmalarını ve tutuklanmalarına karar verilmesini istedi.

Antalya’nın Finike ilçesinde evli olduğu kadının çocuklarını cinsel istismara maruz bırakan ve tahliye edilen erkek  ve çocukların annesi ve dayısı hakkında beraat kararı verildi.

voyage otel

Antalya’nın Finike ilçesinde yaşayan 7 ve 10 yaşındaki iki çocuk, anneleri Merve A.’nın evlendiği Rahmi A. isimli erkek ve onun arkadaşları tarafından cinsel istismara maruz bırakılmıştı.

Geçen yıl Haziran ayında savcılığa giden çocukların babaannesi, failler hakkında şikayette bulunmuştu.

 

Çocuklar, geçen yıl Rahmi A. ile annesinin arkadaşları F., A. ve M. isimli erkeklerin kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu anlatmıştı.

Çocuklar ayrıca dayıları S.’nin de kendilerini cinsel istismara maruz bıraktığını, ananelerinin ise şiddet uyguladığını dile getirmişti.

 

Kız ve erkek çocuklar, olanları, deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmıştı.

 

Yürütülen soruşturma kapsamında Merve A. ile Rahmi A. tutuklanmış, ikisi de üçüncü duruşmada serbest bırakılmıştı.

Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasına, tutuksuz sanıklar Merve A., Rahmi A., dayı S.C.G. ile babaanne G.S. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada, birçok ilden avukat da hazır bulundu.

 

Savcı tarafından açıklanan mütalaada üç sanığın da iki çocuğa karşı cinsel istismar ve sistematik bir şekilde eziyet suçunu işledikleri belirtildi.

 

Savcı, anne, üvey baba ve dayının ayrı ayrı cezalandırılmalarını ve tutuklanmalarına karar verilmesini istedi.

 

‘Başka çocuklar tehlike altında’


Çocukların babası Gürhan G., çocukların hem beden, hem ruhlarında oluşan travma nedeniyle büyük sıkıntı çektiklerini belirterek “Çocuklarıma kavuşacağım günü sabırla bekliyorum. Sanıkların suçları sabittir. Bu sanıklar dışarıda olduğu her gün başka çocuklar tehlike altındadır” dedi.

Şikayetçi avukatları, savcının mütalaasına katıldıklarını belirterek, mütalaa doğrultusunda sanıkların hüküm ile birlikte tutuklanmasını ve cezalandırılmalarını talep etti.

 

Sanık Rahmi A. ve Merve A. ise suçlamaları kabul etmediklerini beyan ettiler.

 

‘Çocuklar olanları anlattıkları için aylardır esir’


Günay S. ise ifadesinde sanıkların sözlerine itiraz ederek, “Bu kadar babaanneyi suçluyorlar. Çocukların hiçbir aşamasında yanında yoktum. Anneleri cezaevinden çıktığında çocuklar onun yanına gitmek istemedi. Son 4,5 aydır 2 çocuktan ses soluk yok. Çocukların sosyal hizmetlerde sağlıkları ve psikolojileri iyi değil. Aradan 1 yıl geçti. Çocuklar her şeyi anlatıyor ama kimse tutuklanmadı. Çocuklar başlarına geldiklerini anlattıkları için 4,5 aydır esir. Çocuklar perişan oldu. Gitmedikleri psikolog kalmadı. Çocuklar heder oldu. Bu çocuklara olayı unutturacağımız yerde, unutturmuyoruz. Sanıkların cezalandırılmalarını ve indirimsiz yargılanmalarını istiyoruz” dedi.

 

Beraat


İfadelerin ardından mahkeme heyeti karar için ara verdi. Tutuksuz sanıklar Merve A., Rahmi A. ile çocukların dayısı suça sürüklenen çocuk S.C.G., ‘cinsel istismar’ ve ‘eziyet’ suçlarından yargılandıkları davada beraat etti.