• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 31 Ocak 2024 15:31

Egealternatif yazmıştı Bodrum'da kadın aday!

Egealternatif yazmıştı Bodrum'da kadın aday!
Siyaset kulislerinde Bodrum için, Yasemin Öney Cankurtaran, Hacer Foggo, Berna Laçin gibi sürpriz isimlerin de adı geçiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde cuma günü yapılacak MYK ve Parti Meclisi toplantısının ardından Bodrum Belediye Başkan Adayının da açıklanması bekleniyor.  Sıcak gelişmelerin yaşandığı Bodrum'da kadın aday olması kararı alındı.

voyage otel

 

 Bodrum için, Yasemin Öney Cankurtaran, Hacer Foggo, Berna Laçin gibi sürpriz isimlerin de adı geçiyor.

 

Adı geçen Yasemin Öney Cankurtaran, Ege Alternatif'e yaptığı açıklamada isminin geçtiğini söyledi. Genel Merkezde görüşme yaapcağını ileten Yasemin Öney Cankurtaran, CHP ilçe örgütünün özellikle Bodrumlu yerliboylu aday istediğini belirtti.

 

Konuyu geçtiğimiz hafta gündeme getiren ega alternatif haberi yapmıştı. İşte o haber:

CHP'nin Ankara Etimesgut Belediye Başkanı adayı oyuncu Erdal Beşikçioğlu oldu. Entelektüel bir nüfusa sahip olan Bodrum’da sanatçı bir ismin adaylaşma konusu gündeme geldi. Bodrumlular böyle bir isimi istiyor


 
CHP, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adaylarını belirlemeye devam ediyor. Ankara'nın Etimesgut ilçesi adayı, partideki tartışmaların ardından Erdal Beşikçioğlu oldu.

 

 

BODRUM'DA BEKLENTİ OLUŞTU

 

Bodrum’da sanatçı bir ismin adaylaşma konusu gündeme geldi.Bodrum'da hali hazırda 12 ay boyunca yaşayan veya sezonluk yaşayan sanatçılar bulunuyor. Yazar, resam, tiyatrosu, ses sanatçısı, sinemacı, edebiyatcı unvanına sahip ve siyasal alanda olan birbirinden değerli isimler Bodrum'da yaşıyor.  Beşikçioğlu'nunh adaylaşması sonrası Bodrum'da da bu beklenti oluştu. Bodrumlular yüksek entelelktüel birikime ve siyasal kimliğe sahip birilerinin aday gösterilmesini istiyor.

 

CHP, tarihine baktığımızda bu türden uygulamalar mevcut, Fatma Girik'in Şişli Belediye Başkaı olması, Ardahan Belediye Başkanı'nın Ses Saantçısı olması gibi durumlar da mevcut.

 


MYK'da Etimesgut ilçesi için ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu isminde uzlaşıldı. Ancak Beşikçioğlu'nun Etimesgut adaylığına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın tepki gösterdiği öğrenildi. Bazı iddialara göre Yavaş tepkisini adaylıktan çekilmeye kadar vardırabilecekti.