• Nevavprestij
TEKNOLOJİ Haber Girişi : 19 Haziran 2023 11:05

Dünyada bir ilk: Online rehberlik hizmeti

Dünyada bir ilk: Online rehberlik hizmeti
  Üniversite giriş sınavına hazırlanan lise öğrencilerine birebir eğitim sağlayan online rehberlik firması Kopilot, Haziran itibarıyla ilkokul ve ortaokul grubu öğrencilerine de birebir rehberlik hizmeti sağlamaya başlıyor.

Lise öğrencilerine sınava hazırlık sürecinde ihtiyaçları olan eğitimsel ve psikolojik desteği sağlayan online rehberlik firması Kopilot, Haziran 2023 itibarıyla ilkokul ve ortaokul grubu öğrencilerine de birebir rehberlik hizmeti sunuyor.
 

voyage otel

Lise giriş sınavına hazırlanan öğrencilerin ve velilerin üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerden daha fazla rehberlik desteğine ihtiyacı olduğunu söyleyen Kopilot Kurucu Ortağı Aydın Uysal, “Rehberliğe başladığımız ilk günden itibaren bu ihtiyacı görüyorduk fakat doğru zamanı önce mevcut operasyonlarımızın oturmasını bekliyorduk. Lise öğrencilerindeki deneyimlerimizi, profesyonel eğitmenlerimizin desteğiyle iki kat daha büyük bir öğrenci havuzuna sahip olan ilkokul ve ortaokul öğrenci gruplarına bu aydan itibaren sunmaya başlıyoruz” dedi.


 
Online olması sayesinde maliyetler daha düşük


Online rehberliğin pek çok avantajının olduğunu anlatan Aydın Uysal, “En önemli avantajı birebir eğitim olması. Tamamen öğrencinin kişiliğine, ihtiyaçlarına, seviyesine göre eğitim sağlıyoruz. Öğrencilerimizin yüzde 98'i ilk aydan çalışma saatlerini artırıyor. Sadece çalışma saatlerini artırmıyoruz, daha doğru çalışmasını da öğretiyoruz. Öğrencilerimizin motive edilmesinde, konu analizlerine, doğru mesleğin belirlenmesinden, yapamadığı sorularının çözülmesine kadar birçok fayda sağlıyoruz. Online olması sayesinde ise maliyetlerimizi daha düşük tutup, Türkiye'nin her şehrine en yetenekli eğitmenlerin hizmet sağlamasını mümkün kılıyoruz” şeklinde konuştu.


 
Rehberlik ve Deneme hizmetleriyle fark yaratıyor


Kopilot'ta rehberlik ve deneme olmak üzere iki hizmet sunuluyor. Rehberlik hizmeti, kişiye özel sınırsız tarama sınavı, haftada 20 saat canlı ders, 300+ saat konu anlatımı, 200 bin video çözümlü dijital soru, öğrencilerin hem eğlenip hem kendini geliştirebileceği yılda 50'nin üzerinde etkinliği kapsıyor. Deneme hizmeti ise Türkiye'nin en iyi yayınlarından oluşan, Kopilot eğitmenlerinin seçip onaylayıp bastırdığı 50 denemeden oluşuyor. Her bir deneme açılmaz jelatinli bir şekilde öğrencilere ulaştırılıyor.
 
74 kişilik psikolojik danışmanlık ve rehberlik ekibine sahip Kopilot'ta, matematik, Türkçe, fizik gibi branşlardan da birer öğretmen bulunuyor. Bugüne kadar 100 bin deneme sınavının dağıtıldığı ve 300 binden fazla birebir görüşmenin yapıldığı Kopilot'ta hedef, 2023-2024 dönemi sınav sezonu boyunca 1 milyon birebir öğrenci görüşmesini tamamlamak.