• raşit emir süer
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 11 Haziran 2021 15:33

Doğa talanına karşı Efes Selçuk yaşama sahip çıkacak!

Doğa talanına karşı Efes Selçuk yaşama sahip çıkacak!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, tarım kenti olan Efes Selçuk’ta doğayla uyumlu bir yaşamı geliştirmek için çalıştıklarını ve endüstriyel enerji ve tarım projeleri reddettiklerini söyledi.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, doğa talanına karşı Efes Selçuk’un yaşama sahip çıkacağını söyledi. Selçuk Gökçealan köyü civarında inşa edilmek istenen JES, GES ve endüstriyel sera projeleri üzerine bir açıklama yayınlayan Sengel, ülkenin dört bir yanında kâr hırsıyla sürdürülen doğa katliamlarının son halkasının da Gökçealan köyünde meydana geldiğini söyledi.

voyage otel


Tüm dünyanın ekolojik kriz ve felaketlerle boğulduğu bir dönemde, doğal yaşama verdiği telafisiz zararları bilimsel olarak da açık olan endüstriyel enerji ve tarım projelerine izin vermelerinin mümkün olmadığını kaydeden Sengel, şunları söyledi:

“Tarım kenti olan Efes Selçuk’ta doğayla uyumlu bir yaşamı geliştirmek için çalışıyoruz, endüstriyel enerji ve tarım projeleri reddediyoruz. Başta köylü yurttaşlarımız ve belediyemiz olmak üzere tüm Efes Selçuk, daha önce defalarca yaptığı üzere hep birlikte doğa talanına karşı direnmeye hazırdır.

Tüm yasal ve toplumsal koşulları değerlendirerek toprağımızı, doğamızı ve geleceğimizi koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Efes Selçuk’taki doğal yaşam, şirketlerin kârlarından çok daha değerli ve büyüktür!”