• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 04 Nisan 2020 15:40

Devlet hastanesi ne zaman bitecek? Başkan Aras isyan etti!

Devlet hastanesi  ne zaman bitecek?  Başkan Aras  isyan etti!
Bodrum Belediye Başkanı Ahme Aras'ın gündeminde yapımı bir türlü tamamlanamayan yeni devlet hastanesi vardı. Aras, Yeni Devlet Hastanesi’nin bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti.

Bodrum'un kanayan yarası olan Devlet Hastanesi'nin yapımı bir türlü tamamlanmadı. Son günlerde yaşanan koronavirüs salgını  hastanenin yapımını yine gündeme getirdi. Bodrumluların beklediği ve bir türlü bitmeyen hastane Bodrum  Belediye  Başkanı Ahmet Aras'ın da gündemindeydi.

voyage otel

Başkan Aras, “Bodrum’daki sağlık imkanları son günlerde gündemde. Burada 17 civarında yoğun bakım yatağımız vardı. Toplamda 250 civarında yatak imkanımız vardı. Ancak yoğun bakım imkanları bazı düzenlemelerle 30’a kadar çıkarılabiliyor. İşte o kadar. Bizim daha fazla bir imkanımız yok. Bizim burada 1 devlet, 2 özel hastanemiz var. Bunun dışında Aile Sağlık Merkezlerimiz var. Birkaç tane de özel kliniğimiz var ama buralar özellikle koronavirüs hastalığına yönelik tedavi imkanı yok. Biliyorsunuz özel bir hastanemiz pandemi hastanesi olarak belirlendi. Tabi diğer hastanelerimizde de oluyor ama yetersiz imkanlarımız var"  dedi.

Devlet Hastanesi binasının bir an önce yapılmasını gerektiğine vurgu yapan Aras,: “Ben öncelikle şunu söylemek istiyorum. Bizim 2 senedir el sürülmeyen bir Devlet Hastanesi inşaatımız var. O inşaat bugünler için çok gerekliydi. Biz şimdi başka imkanlar aramakla uğraşıyoruz. ‘Eski Alman Hastanesi açılsın, yeni hastane alanları belirlensin’. Aslında bizim 2 yıldır dokunulamayan bir Devlet Hastanesi inşaatımız var. Bodrum Belediye Başkanı olarak benim talebim şudur; bu hastanenin inşaatı bir an önce tamamlansın. En azından en kısa zamanda biz bunu hizmete sokalım. Vatandaşlarımızın da ihtiyacı ve genel olarak talebi budur. Bu Bodrum’un en önemli eksiklerinden biridir" şeklinde konuştu.

Kış aylarındaki nüfusu 200 binlere, yaz aylarındaki nüfusu ise neredeyse 1 milyona ulaşan Bodrum'da 1 devlet, 2 özel hastane ve tıp merkezleri hizmet veriyor.