• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 20 Şubat 2023 11:43

Denizde korkutan geri çekilme! Uzmanlar uayrdı...

Denizde korkutan geri çekilme! Uzmanlar uayrdı...
Muğla’nın Bodrum ilçesinde son 3 günde denizin yaklaşık 10- 30 metre arasında geri çekilmesi gerginlik yaşanmasına neden oldu.

HABER MERKEZİ -  Muğla’nın Bodrum ilçesinde denizin son üç günde içerisinde 10- 30 metre geriye, derinlik olarak ise 80 -130 santimetre derinliğinde geri çekilmesi gerginlik yaşanmasına neden oldu. Denizin geri çekilmesi özellikle Torba, Akyarlar, Gümüşlük ve Bitez mahallelerinde belirgin şekilde  ortaya çıktı. Onlarca iskele plaj içerisinde karada kalırken bazı tekneler karaya oturdu.

voyage otel

 

 

KRAL YOLU ORTAYA ÇIKTI, ADAYLA KARA BİRLEŞTİ

 

Balık avlamak isteyenler ise her zaman avlandıkları yerden 30 metre daha ileriye yürüyerek oltalarını atmak zorunda kaldı. Gümüşlük Mahallesi’ndeki Tavşan Adası’na giden Antik Myndos Kenti’nin kral yolu su yüzeyine çıktı.

 

KONU ARAŞTIRILMALI DOĞRU BİLGİLENDİRME YAPILMALI

 

Bodrumlu kaptan ve Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz  “Bodrum’da ayın durumu ve sıklıkla oluşan depremler nedeniyle sık sık denizin çekildiğini ve geri geldiğini biliyoruz, olağan bir doğa olayı ancak ilk kez bu kadar deniz geri çekiliyor. Bu aşırı çekilmenin nedeni mutlaka araştırılmalı. Kamuoyu doğru bilgilendirilmelidir” dedi.

 

BALIKÇI OLARAK BİZDE TEDİRGİN OLUYORUZ

 

Bodrumlu kaptan evli ve iki çocuk babası Önder Gölmen (58) “40 yıllık kaptanım, bölgede gel gitler sık görülür, ancak depremlerin ardından suyun gelip gitmesi ve bu olayın hızlı bir şekilde olması tedirginlik yaşanmasına neden oldu. Bizler balıkçı olarak alışığız ama suyun aniden çekilmesi ve kısa sürede geri gelmesi bazen bizide tedirgin ediyor” ifadelerini kullandı.