• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 20 Şubat 2023 11:18

Bodrum'da depreme dayanıklı olmayan lise için  tahliye kararı

Bodrum'da depreme dayanıklı olmayan lise için  tahliye kararı
Kahramanmaraş depremi sonrası Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde eğitim hizmeti veren Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi binası depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle tahliye edildi. Veliler ise duruma tepkili

HABER MERKEZİ -  Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi hakkında tahliye kararı verildi. Bodrum merkezde bulunan ve 1983 yılından yapılan bina alınan karar sonrası tamamen boşaltıldı.

voyage otel

 

Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesinin 756 öğrencisi ve 52 müdür, müdür yardımcısı ve öğretmeni ile Bugün itibaren Neyzen Tevfik Caddesindeki Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu binasını kullanmaya başlayacakları öğrenildi. Bu nedenle okulda yöneticiler arasında toplantı düzenlendiği belirtildi.

 

VELİLER TEPKİLİ

 

Öte yandan alınan karara bazı veliler sert tepki göstererek bu tepkilerini sosyal medyadan paylaştılar.  Veliler adına yapılan açıklamada "Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç ilköğretim Okulu'na tadilata girecek olan Kanuni Sultan Süleyman Anadolu lisesini taşımanın mantığını anlayamıyorum. İlkokul öğrencilerinin yanına lise öğrencisini taşımak ne kadar mantıklı. Daha önce Bodrum kız meslek Lisesi'ni Kanuni lisesi misafir etmişti. Şimdi de ricamız odur ki Kanuni Lisesi'ni kız meslek lisesi misafir etsin. Okul velileri olarak bizler buna karşıyız. Lütfen kararınızı tekrar gözden geçirmenizi rica ediyoruz. Lise öğrencilerinin ilkokul öğrencilerinin olduğu okula gelmesini doğru bulmuyoruz. Çünkü okulumuzun tuvaletleri, lavaboları, sıralarımız hepsi minik çocuklar için yapılmış. Herkesten anlayış bekliyoruz. Bizim okulumuza herhangi bir ilkokulun öğrencileri gelebilir başımızın üstünde yeri var . Bir ilkokulu komple bizim okulumuza verebilirsiniz onların bütün sorumluluğu bizdedir. Liseyi liseye taşıyalım lütfen" denildi.