• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 13 Mayıs 2024 11:54

Club & Hotel Letoonia, 2023 yılında olduğu gibi 2024 yılında da karbon ayak izini nötrledi

Club & Hotel Letoonia, 2023 yılında olduğu gibi 2024 yılında da karbon ayak izini nötrledi
Türkiye'nin ilk tatil köylerinden Club & Hotel Letoonia, 2023 yılında olduğu gibi 2024 yılında da karbon emisyonunu dengeleyerek Türkiye'deki oteller içinde bir ilki gerçekleştirdi

Yenilikçi tatil anlayışıyla her sezonda ziyaretçileri için güncel ve premium deneyimler geliştiren Club & Hotel Letoonia, doğa dostu tatil taahhüdünü geliştirmeye devam ediyor. 2023 yılında karbon emisyonunu dengeleyen Türkiye'deki ilk tatil köyü olan Club & Hotel Letoonia, 2024 yılında da bu vizyonunu devam ettirdi.
 
1985 yılında taşlık bir arazinin rehabilite edilmesiyle hayata geçen Club & Hotel Letoonia, bugün 100 bin ağacın ve bitkinin bulunduğu bir alanda doğayla iç içe tatil yapmak isteyenlere doğa dostu bir tatil vadediyor.
 
Türkiye'deki oteller içinde bir ilki gerçekleştiren Club & Hotel Letoonia, Türkiye Cumhuriyeti'nin Birleşmiş Milletler (BM) İlkim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında uluslararası kamuoyuyla paylaştığı 2052 yılına kadar sıfır karbon taahhüdüne de destekte bulunmuş oldu.

voyage otel


 
“Club & Hotel Letoonia'da doğaya duyarlı tatil taahhüdümüzü her geçen gün biraz daha ileri taşıyoruz”



Sahip oldukları doğa dostu tatil vizyonuyla ilgili değerlendirmede bulunan Club & Hotel Letoonia Genel Müdürü Bozkurt Atilla, “Kurulduğumuz günden bu yana Club & Hotel Letoonia'da misafirlerimize ‘Doğa için, doğa içinde kal' diyoruz. 1985 yılında taşlık bir araziyi rehabilite ederek faaliyetine başlayan Club & Hotel Letoonia bugün 100 binden fazla ağaç ve bitkiye ev sahipliği yapan bir tesis konumunda. Bu mutluluğu bir adım daha ileriye taşımak için misafirlerimizin çevreye duyarlı tatil yapmalarına olanak sağladık. 2023 yılında Türkiye'de karbon emisyonunu dengeleyen ilk tatil köyü olarak doğayı koruma vizyonumuzu daha da ileriye taşımıştık. Bu yıl da bu vizyonumuza devam ediyoruz. Bu sayede ülkemizde ve uluslararası arenada müşterilerimize ‘sürdürülebilir yaşam' ve ‘sürdürülebilir tatil' imkânı sunuyoruz” dedi.