• raşit emir süer
POLİTİKA Haber Girişi : 18 Nisan 2022 14:26

CHP'li vekilden 'uçak ihalesi için özel şartname hazırlandı' iddiası

CHP'li vekilden 'uçak ihalesi için özel şartname hazırlandı' iddiası
CHP'li Alban, orman yangınlarıyla mücadelede kullanılacak yangın söndürme uçak ve helikopter ihalesine ilişkin özel şartname hazırlandığını söyledi. . Ablan bu değişiklikle THK'nın ihaleye katılmasının önüne geçildiği iddiasında bulundu

Bu yıl orman yangınlarıyla mücadelede kullanılacak uçak ve helikopter alımı için görevlendirilen Savunma Sanayi Başkanlığı ihaleye hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde yapıalcak olan ihale için hazırlanan şartname bazı iddiaları da beraberinde getirdi.

voyage otel

 

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, şartnamede yapılan değişiklikle THK'nun ihaleye katılmasının önüne geçildiğini iddia etti. CHP'li Alban, “Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarını devre dışı bırakacak bir şartname hazırlandı. AKP/Tayyip Erdoğan iktidarı, Türk Hava Kurumu’na ait yerli ve milli imkan varken, yabancılara ait uçakları kiralama politikasından vazgeçmiyor” dedi. 

 

"UÇAK ALIMI BAHANESİYLE BİRİLERİ ZENGİN EDİLECEK"


İhalenin sürekli ertelenip, yeni şartnameler hazırlanmasını eleştiren Alban, “Bu yıl orman yangınlarıyla mücadelede kullanılacak uçak ve helikopter alımı için görevlendirilen Savunma Sanayi Başkanlığı ihale için şartname hazırladı. Savunma Sanayi Başkanlığı ihale şartnamesine koyduğu bir maddeyle THK uçaklarını devre dışı bıraktı. SSB, açtığı ihalede asgari 5 ton kapasite şartı koydu. 4 bin 900 litre kapasiteli THK uçakları, 100 litre bahane edilerek saf dışı bırakıldı. Anlaşılan o ki uçak alımı bahanesiyle yine birileri zengin edilecek” ifadelerini kullandı. 

 

Orman yangınlarının söndürülmesinde uzun yıllar boyunca kullanılan THK uçaklarının anlaşılmaz bir nedenle devre dışı bırakıldığından bu yana 3 yıldır ciddi sorun yaşandığını vurgulayan Alban, “zamanında ve yeterli sayıda yangın söndürme uçağı tedarik edilemediği için geçtiğimiz yıl Muğla’da 70 bin hektar büyüklüğünde orman yandı. Bundan hiç mi ders çıkarmadınız” dedi.