• Nevavprestij
POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 31 Ağustos 2020 23:39 Haber Girişi : 31 Ağustos 2020 23:40

CHP'li Tuncay Özkan'dan Süleyman Özışık'a hodri meydan

CHP'li Tuncay Özkan'dan Süleyman Özışık'a hodri meydan
CHP'li Özkan, Süleyman Özışık’a “Bir tek iddiası doğru çıkarsa istifa edeceğim. İspat edemezse yalancı, ahlak yoksunu, tetikçi, iftiracı, namert diyeceğim. Hodri meydan” diyerek dava açacağını duyurdu.

CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, hakkında iddialarda bulunan Türkiye Gazetesi yazarı Süleyman Özışık’a “Bir tek iddiası doğru çıkarsa istifa edeceğim. İspat edemezse yalancı, ahlak yoksunu, tetikçi, iftiracı, namert diyeceğim. Hodri meydan” diyerek dava açacağını duyurdu.

voyage otel

Türkiye Gazetesi Yazarı Süleyman Özışık, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'u "yolsuzluk ve usulsüzlükle" suçladı. Tuncay Özkan, Özışık'a sert sözlerle yanıt verdi, dava açacağını söyledi. Özkan ve Özkoç yazıya ayrı ayrı tekzip yolladıklarını da duyurdular.

Özışık bugünkü yazısında CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan ve Engin Özkoç'u hedef aldı. Özışık, "Esenyurt belediyesinin AND firmasına asansör tescil, bakım ve onarım işlerini verdiğini ve bu firmanın da Özkan ve CHP’li Engin Özkoç’a ait olduğunu" iddia etti. 

Özışık'a, Özkan ve Özkoç'tan sert yalanlama geldi.

TUNCAY ÖZKAN: HODRİ MEYDAN

CHP'li Özkan, Süleyman Özışık’a “Bir tek iddiası doğru çıkarsa istifa edeceğim. İspat edemezse yalancı, ahlak yoksunu, tetikçi, iftiracı, namert diyeceğim. Hodri meydan” diyerek dava açacağını duyurdu.

“Adına kayıtlı olmayan ama bir yıl öncesine kadar Tuncay Özkan’ın kullandığı Audi marka milyonluk araç belediyenin otoparkına çekiliyor” diyerek Özkan’ı ve Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’u suçlayan Özışık'a, Tuncay Özkan şu yanıtı verdi:

“Hayatım boyunca medya dışında hiçbir ticari faaliyetim olmamıştır. Fotoğrafta gösterilen otomobil benim aracım değildir. Hiç kullanmadım, kime ait olduğunu bilmiyorum. Bindiğim her araç yasal gereklilik nedeniyle Emniyet'te kayıt altındadır. Böyle bir otomobilim yoktur. Olmamıştır. Bunların kayıtları Emniyet'te mevcuttur hiçbir otoparkta bekleyen otomobilim de yoktur.”

İddiaların gazetecilik gereği kendisine sorulmadığını da belirten Özkan, “Bir tek iddiası doğru çıkarsa istifa edeceğim. İspat edemezse yalancı, ahlak yoksunu, tetikçi, iftiracı, namert diyeceğim. Hodri meydan” ifadelerini kullandı.

 

ÖZKOÇ TEKZİP ETTİ

 

Öte yandan Engin Özkoç da avukatı aracılığıyla yazının yer aldığı Türkiye Gazetesi'ne tekzip gönderdi. Özkoç, yayınlanacak tekzip metninde, şu ifadelerin yer almasını istedi: 

"31.08.2020 tarihli Türkiye Gazetesi’ nde Süleyman Özışık’ a ait köşe yazısında, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile AND Uluslararası Denetim ve Gözetim Hizmetleri Tic. Ltd. Şti’nin ticari ve hukuki anlamda bir bağının olmadığı Ticaret Sicil Gazetesi ve diğer resmi belgelerle tespit edilmiş olup bu nedenle Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’ tan habercilik ve halkın haber alma hürriyetinin sınırlarını aşan, hiçbir maddi gerçekliğe dayanmayan,kişilik haklarına saldırı mahiyetinde olan haberlerden dolayı işbu tekzip metnini yayınlayarak kendisinden özür dileriz."