• Nevavprestij
GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 31 Ağustos 2020 22:56 Haber Girişi : 31 Ağustos 2020 23:10

Bodrum'da İşveç Rüzgarları Estiren Mekan;  Victoria Pizza ve Restaurant

Bodrum'da İşveç Rüzgarları Estiren Mekan;  Victoria Pizza ve Restaurant
Bodrum Paşatarlasında hizmet veren Victoria Restaurant eşsiz  İşveç Pizzasiyla bölgede İşveç rüzgarı estiriyor. Mkan lezzetlerinin yanı sıra muhteşem denizi ve Bodrum manzarasıyla da ilgi odağı oldu 

Bodrum’da Gazeteci Tandoğan Uysal'ın katkılarıyla açılan  Victoria restaurant İsveç’in ünlü pizzasını  Bodrumlularla buluşturuyor. Bodrum Paşatarlasında hizmet veren Victoria restaurant İsveç’in ünlü pizzasını İsveç’ten gelen ustalar eşliğinde  müşterilerine sunuyor.

voyage otel

 

 

İtalyanların kalın hamuruna istinaden ince hamuru ve zengin içeriği ve özel sos ile yapılan pizza, tadıcısından tam not aldı. Bodrum’da bir ilk olarak yapılan İsveç pizzası, yemek için güzel  bir seçenek olacak gibi görünüyor.

 

Bir hayal daha gerçek oldu…
 

Aynı zamanda gazeteci olan Victoria restaurantın işletme sahibi Tandoğan Uysal, Bodrum’a kazandırdıkları yeni lezzet İsveç pizzasının hikayesini ve içeriğinin detaylarını anlattı. 24 yaşında gazeteci olarak İstanbul’dan Stockholm’e gittiğini belirten Uysal, gazetecilikle birlikte yurt dışı ve Bodrum’da ticarete giden yolculuğunu  “Genç bir gazeteci olarak güzel hayallerim vardı. Hayallerden biri iyi bir gazeteci olup aynı zamanda ticaret yapmaktı. Türkiye’de ilk olarak 1980 yılında Anka haber ajansında işe başladım. Orada 5 yıl çalıştıktan sonra İsveç’e gittim ve Anadolu ajansı ile uzun süren bir çalışmamız oldu. Ajansın İsveç temsilciliğini üstlendim. Bazı dönemler oldu ki o zamanlar Türkiye’nin büyük gazetelerinden Hürriyet gazetesinin İsveç’te Türkiye temsilciliğini yaptım. Çok güzel haberler yaptığımızı hatırlıyorum. Başarılı bir gazeteci olmanın ne olduğunu iyi bilirim. Ticaretle uğraşmak anavatanıma dönüp yatırım yapmak bir hedefimdi. 2017 yılında Bodrum’da butik otel ve bir restaurant açarak bunu gerçekleştirdim. İsveç’te yine yemek sektöründe bir dükkanımız var. Bodrum’u çok seviyorum ve buraya bizim yemekten keyif alacağımız farklı bir lezzet olarak ne getirelim diye düşünürken İsveç’in ünlü pizzasını Bodrum’a getirdik"  diyerek açıkladı. 

 

 

İşveç Pizzasının tarihinie ilişkinde bilgiler veren Uysal,  "İtalyan pizzası dünyaca ünlü ancak İsveç pizzası da Avrupa’da çok tercih edilen bir pizza. İsveç’e ilk gelen göçmen grubu ikinci dünya savaşından sonra İtalyanlar olmuş. 1950 yılında İtalyanlar oradan pizza getirmişler. Çok popüler olmuş ama bu arada pizza İsveç’in damak tadına uyarlanarak daha ince bir pizza olarak popüler olmuş. İsveç’te restauntların büyük bölümü Türklerin elinde. Özellikle Konyalı ustalar hünerlerini sergiliyor. Konyanın etli ekmekleri de tercih ediliyor. Dolayısıyla ustalarımızın elleri hamura yatkın olduğundan bu pizza hamur ve sos farklılığıyla iyiden iyiye İsveç’e yayıldı. İsveç’te günün her saati pizza oldukça tercih edilen bir yiyecek. İnsanlar öğüne bakmaksızın bu tadımı hafif pizzayı yiyor. Biz de Bodrum’a bu lezzeti paşatarlasında misafirlerin beğenisine sunduk" dedi.

 

 

Müşteri memnunuyetien dikkat çeken Uysal, "Yaklaşık 1 aydır işletmetemizde ağırladığımız insanlar lezzetten memnun. Diğer pizzaların aksine oldukça ince bir hamuru var İsveç pizzasının. Tadanlar hafif ve mide yakmayan bir içeriğe sahip olduğu söylüyorlar. Aileler geliyor son bir iki haftadır. Pizzayı dostları önermiş ve pizza yemeye geliyorlar. Çocuklarında ince hamurlu zengin içerikli pizzamızı sevdiklerini gördük. Özetle bugüne kadar güzel yorumlar yapılıyor, yiyenler çevrelerine denenmeli diyerek öneriyor. Yeni bir tat olmasına rağmen pizzaya gösterilen ilgi bizleri memnun ediyor. Bir aile ortamında deniz kenarında olan işletmemiz Bodrum’un en bilenen sahillerinden biri olan paşatarlasında yer alıyor. Buranın denizinin de temiz olduğunu söyleyebiliriz. Ben Bodrum’a aşığım, denizine aşığım. Her gün buradan denize girmek büyük keyif ve huzur veriyor. Bodrum’u yaşamak ile Bodrum’da yaşamanın farkını her gün doğumunu ve günbatımını seyrederken hissedebiliyoruz. Ben küçük yaşlarda bulaşık yıkayarak başlamıştım çalışmaya. Tırnaklarımla kazıyarak kendimi yetiştirdim ve bugün hayallerimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Bu yeni pizzanın Bodrum’un yiyecek sektöründeki kaliteyi yukarılara taşımak adına iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Herkese hayırlı olsun. Buradan Bodrum halkının bayramını kutluyorum" diye konuştu.