• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 05 Şubat 2024 21:33

CHP’li aday adayları ses yükseltiyor!Bodrum’u yeniden değerlendirin

CHP’li aday adayları  ses yükseltiyor!Bodrum’u yeniden değerlendirin
Bodrum Belediye Başkan adayı olarak atanan Tamer Mandalinci’nin atarsına tepki gösterdi. Atamasi yapilan adayın seçimli usulünün hukuki olmadığını belirten aday adayları itiraz dilekçesi verdi.

CHP Genel Merkezi’nin Bodrum Belediye Başkan adayı olarak Tamer Mandalinci’yi atamasiyla başlayan tartışma sürüyor.

voyage otel

 

Atamaya en cok itirazda bulunan CHP’li aday adaylarından birisi partiden istifa ederken 16 aday adayı CHP ilçe binasına gelerek itiraz dilekçesi verdi. Genel merkez tarafinda yapılan açıklamanın hukuki olmadığı öne süren aday adayları şlem sonrası ise basın açıklaması yaptı.

 

Ilk olarak konuşan Yalıkavak eski Belediye Başkanı Mustafa Saruhan “ CHP adalete, hukuka, liyakata sahip olanların ve o düşüncenin peşinde koşanların partisidir. Biz de bu ilkeler ışığında yola çıkmış ve mücadele vermiş arkadaşlarınız, değerlendirmeler yapıldı ve adaylar olarak şunu anlamakta zorlandık: Neden bizler aday adayı  olduk, neden bizler mülakata tabi tutulduk, neden bizler kamuoyuna sunulduk, ne eksiğimiz vardı da hiçbirimiz değerlendirilmedik, başka arkadaşımız göreve atandı, saygı duyulacak işler elbette vardır, kişilerle işimiz asla olmadı, olmazlardı" dedi

 

"HALKIN ÖNÜNE EN İYİSİNİ ÇIKARTMAK İÇİN YARIŞA GİRDİK"

 

Saruhan’ın konuşmasının ardından ortak açıklamayı aday adaylarından Cafer Taşkan, yaptı. Kararın yanlış olduğunu belirten Taşkan 23 adayın saygı ve CHP'nin ilkeleri ışığında seçime hazırlandıkları söyledi. 

 

Taşkan "Adı üstünde; aday adaylığı, siyasi partilerin, en liyakatli, en donanımlı ve geleceğe yönelik projeleri olan aday adayları arasından, halkın önüne en iyisini çıkartmak için başlattığı bir yarış sürecidir. Partinin en iyi adayını halkın önüne çıkartmak, hem partiyi gururlu ve başarılı kılar hem de bu adayla kazanılan seçim halkı refaha ve istikrara taşır"dedi

 

 

 İl ve İlçe örgütlerinin öngörülerine rağmen atamanın yapıldığına dikkat çeken Taşkan, "Bodrum’da aday adaylığı sürecinin yok sayılıp, adaylık başvurusu dahi yapmamış dışarıdan bir aday ile yola devam kararı, son yirmi yıldır ana muhalefet olarak parti liderliğimizin her daim yanlışlara karşı eleştirileri ve de demokrasiyi şiar edinmiş anlayışlar için tepeden inme atamalara karşı duruşu bu gelişen süreç içerisinde biz aday adayları açısından büyük bir şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaratmıştır. Ama daha vahimi, Bodrum halkından yükselen şaşkınlık sesleri, üzülerek belirtiyoruz ki bu yaklaşımın karşılık bulamadığının açık göstergesidir" diye konuştu.

 

"AYLARDIR ÇALIŞAN ADAYLARIN EMEK VE ÇABALARI HEBA EDİLMİŞTİR"

 

 

Ön secim talebinde bulunan Taşkan "Cumhuriyet Halk Partisi ilke ve disiplini içerisinde aylardır çalışan adayların emek ve çabaları heba edilip yok sayılmıştır. Tüm siyasetçiler bilir ki meydanları kutlama için doldurmak kolaydır. Hatalar yapılabilir. Ama önemli olan bu hatalardan vahim sonuçlar doğmadan dönebilmektir. 100 yıllık bir geleneğe bağlı Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin, ortaya konan bu antidemokratik hatadan ilk Parti Meclisi Toplantısı'nda dönmesi en büyük temennimizdir. Bizlerin talebi, aday adayları arasında ön seçim yapılarak Bodrum Belediye Başkan adayımızın bu yöntemle belirlenmesidir. " diye konuştu.