• Nevavprestij
POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 09 Aralık 2020 17:14 Haber Girişi : 09 Aralık 2020 17:15

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bayraklı Belediyesinde Apartman Görevlileriyle Buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bayraklı Belediyesinde Apartman Görevlileriyle Buluştu
Kılıçdaroğlu, “Benim dostlarım apartman görevlileri, çiftçiler, memurlar, işçilerdir, garibanlardır… Örgütlenin ve hakkınızı arayın ben de politik olarak mücadelenizi vereceğim" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun programı sabah saatlerinde belediye başkanlarıyla yapılan değerlendirme toplantısıyla başladı, ardından depremzede ziyaretleriyle devam etti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, daha sonra Bayraklı Belediyesine geçti.Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Bayraklı ilçe Başkanı Pınar Susmuş, CHP Bayraklı Gençlik Kolları Başkanı Tolga Perişan ilçe yönetimi ve partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu’nu Başkan Sandal, makam odasında ağırladı. Bayraklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda depremde evlerini ve işlerini kaybeden apartman görevlileriyle bir araya gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu; CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Parti meclisi üyeleri ve ilçe belediye başkanları katıldı.

voyage otel

Apartman görevlilerine örgütlenme çağrısı


Sözlerine depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet yakınlarına baş sağlığı dileyerek başlayan Kılıçdaroğlu, sayısı 1 milyonu aşan apartman görevlilerinin örgütlenmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Beylerin paşaların değil garibanların yanındayım. Hiçbir politikacı sizi hatırlamaz bile. Ama bu kardeşiniz apartman görevlilerin ne olduğunu, sorunlarını bilir. Sizin yeri geldiğinde 48 saat çalıştığınızı biliyorum. Sizin sorunlarınıza kalkıp biri eğildi mi bugüne dek? 1 milyonun üstünde sayınız var ama örgütlü değilsiniz. Büyük bir güçsünüz… Siz kendi hakkınıza sahip çıkın, başkalarının sizi ezmesine izin vermeyin. Politik olarak mücadelenizi de ben vereceğim. Her biriniz farklı partiye oy verebilirsiniz. Ancak talana karşı bir arada olmak istiyorsak örgütleneceğiz.”

Bizim adımız ‘Halk’ Partisi


Deprem sonrası işsiz kalan apartman görevlilerinin sorunları için belediye başkanlarına talimat verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Büyük acılar yaşadınız, işinizi kaybettiniz. Belediye başkanı arkadaşlarıma apartman görevlilerin sorunlarının tamamına sahip çıkın dedim. Hiç kimse İzmir’de kendisini sahipsiz hissetmesin. Bunu yapacağız ve yapmak zorundayız. Bu bizim insani görevimizdir. Bireysel olarak mücadele ederseniz işinize son verirler ama örgütlenirseniz bir olursunuz. Bizim bir adımız var. Halk Partisi, halkın partisi, garibanların, halktan yana olanların partisi. Bana oy verseniz de vermesiniz de sizin hakkınızı sonuna kadar savunacağım. Yeni bir siyaset anlayışı başlatmak istiyoruz. Devleti talan zihniyetinden kurtarmak istiyoruz. Siyaseten benim sorumluluğum kadar sizlerin de sorumlulukları var. İktidar yapan sizlersiniz, sizin hakkınızı savunmuyorlarsa durun diyeceksiniz” diye konuştu.