• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 25 Ocak 2024 20:09

CHP'de gözler PM'de: Muğla için yeni bir isim

CHP'de gözler PM'de: Muğla için yeni bir isim
CHP Muğla'da son bir anket daha yaptırarak mevcut Muğla Milletvekili Cumhur Uzun'un adaylığını da seçmene sordu.Anket sonucunda göre karar verilebilir

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), iki hafta ertelediği aday belirleme gündemli Parti Meclisi toplantısını yarın gerçekleştirecek. 18:00'de başlayacak. Parti Meclisi toplantısının öncesinde Merkez Yürütme Kurulu toplantısı yapılacak. MYK toplantısında PM'ye sunulacak adaylar netleştirilecek. Gece geç saatlerde sonlanması beklenen PM toplantısının ardından 300'ün üzerinde adayın belirlenmesi bekleniyor.

voyage otel

 

'ANTALYA'DA BÖCEK ÖNDE'

 

Bu Parti Meclisi toplantısında adayları açıklanması beklenen kentler arasında Antalya ve Muğla bulunuyor.

 

CHP kurmaylarının aktardığına göre Antalya'da kıyasıya bir rekabet söz konusu. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve mevcut Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in önde götürdüğü adaylık yarışı için bir CHP'li kurmay, "Burun farkıyla Böcek önde" değerlendirmesini yapıyor.

 

MUĞLA'DA YENİ BİR ADAY ADAYI İLE BİR ANKET DAHA YAPILDI

 

Muğla'da ise yarışan üç isim olan eski milletvekilleri Burak Erbay, Süleyman Girgin ile Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'a bir yeni aday daha eklendi. CHP Muğla'da son bir anket daha yaptırarak mevcut Muğla Milletvekili Cumhur Uzun'un adaylığını da seçmene sordu. CHP PM'nin son kararını bu anketin sonuçlarına göre vereceği ifade edildi.

 

İZMİR'DE DÖRT İSİM POTADA, KARAR AŞAMASINA GELİNDİ

 

Büyükşehir için yarış İzmir Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreteri Buğra Gökçe, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel arasında geçiyor. Mevcut Belediye Başkanı Soyer'in de adaylık ihtimalinin hala gündemde olduğunu ifade eden CHP'li kurmaylar da var. CHP yönetimi, İzmir'le ilgili tüm çalışmaların bittiğini ve karar aşamasına gelindiğini söylerken aday isminin bu hafta açıklanmasının sürpriz olmayacağını ifade ediyor.

 

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın avantajının ise kurultay sürecinde değişimi desteklemesi olduğunu ifade eden kurmaylar Tugay'ın da potadaki güçlü isimlerden biri olduğunu vurguluyor.

 

KENT MUHALEFETİ SOYER'İ ÖNERDİ

 

Kurmaylar, Tunç Soyer'in hala adaylık şansı bulunmasının sebebinin ise kentte siyaset yapan DEM Parti dahil muhalefet partilerinin temsilcilerinin, demokratik kitle örgütü ve meslek odalarının Soyer'i aday olarak önermesi olduğunu ifade ediyor. İzmir'le ilgili son kararın verilmesinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in tutumunun etkili olacağı kaydediliyor.

 

ÜÇ BÜYÜKŞEHİR'DE İLÇELERİN BİR KISMI AÇIKLANACAK

 

PM toplantısı sonrasında İstanbul'un, İzmir'in ve Ankara'nın bazı ilçelerinin adaylarının açıklanması bekleniyor. Ataşehir’de mevcut belediye başkanı Battal İlgezdi’nin yerine eski İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel’in aday gösterilebileceği kulislerde konuşulurken, Çankaya'nın bir sonraki PM'de açıklanacağı kaydediliyor.

 

GEBZE ADAYI ÇEKİLDİ, DURUM ELE ALINACAK

 

Gebze'den aday gösterilen ancak sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilen Kocaeli Milletvekili Nail Çiler'in durumu da PM'de ele alınacak.

 

HATAY TEKRAR GÜNDEME ALINACAK İDDİASI

 

Öte yandan Hatay Büyükşehir için belirlenen Lütfü Savaş isminin yeniden değerlendirilebileceği iddiası parti yöneticilerince doğrulanmadı.