• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 25 Ocak 2024 14:14

Murat Özyaba STK temsilcileri ile temasları sürdürüyor!

Murat Özyaba STK temsilcileri ile temasları sürdürüyor!
CHP Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Şehir Plancısı Murat Özyaba STK temsilcileri ile temaslarına devam ediyor.

Bodrum Belediye Başkanlığı Aday Adaylığının belirlenmesi sürecine yaklaşılırken Dr. Şehir Plancısı Murat Özyaba, sivil inisiyatifin temsilcileri niteliğindeki, demokratik ve uzlaşma kültürünün en önemli değerleri olan sivil toplum kuruluşları ile temaslarını sürdürüyor.

voyage otel

 

Bu bağlamda Özyaba; sivil toplum yapılanmasının çatı kurumu niteliğiyle toplumun nabzını tutan, kent yaşayanlarının sorunlarını ve taleplerini en rafine şekilde süzen ve değerlendiren Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Arif İsmet Yılmaz ve Yürütme Kurulu üyesi Hakan Akyüz ile kente ve kentin geleceğine dair önemli konularda görüş alışverişinde bulundu.

 

Bodrum Kent Konseyinin yetkilendirilmiş temsilcileriyle yapılan görüşmede, Kent Konseyi ve bileşenlerinin kent yönetiminde daha fazla dikkate alınması gereğinin altı çizildi. Kentin önemli bir kesiminin temsil edildiği Kent Konseyi ve bileşenlerinin işaret ettiği sorunların, yerel yönetimlerce dikkate alınıp çözüme kavuşturulması halinde, geniş kapsamlı bir kentsel bir uzlaşma zemininin oluşabileceği vurgulandı.

 

Ardından TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliğinde mimar meslektaşları ile bir araya gelen Özyaba kendisine yöneltilen soruları yanıtlayarak 35 yıllık mesleki deneyiminde yerel yönetimlerle yaptığı çalışmaları paylaştı. Şehir Planlama mesleki disiplininin, kentsel uzlaşma niteliğiyle yerel yönetim sürecinin her noktasında çözüme ulaşmayı mümkün kıldığını ifade etti. Yeni Nesil Belediyecilik anlayışı çerçevesinde, insan kaynaklarından doğal çevreye, trafik altyapısından turizm alanlarına kadar geniş bir yelpazedeki tüm planlamaların özen ve liyakatle yapıldığında kalıcı çözümlere ulaşılacağını vurguladı.

 

TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Temsilcisi Mimar Yaşar Filiz de, deneyimlerle gidilen yolun kentsel  kazanımları arttıracağını, Dr. Şehir Plancısı Murat Özyaba’nın çıktığı yolda başarılı olması dilediğini kaydetti.