• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 26 Ocak 2024 22:10

CHP'de aday mesaisi sürüyor: Antalya'da o isim ile devam kararı

CHP'de aday mesaisi sürüyor: Antalya'da o isim ile devam kararı
PM toplantısında Böcek'in adaylığının netleştiği öğrenildi

ANKARA – CHP’nin MYK'den sonra aday belirlemek için toplanan Parti Meclisi'nde isimler netleşmeye başladı.

voyage otel

 

MYK'de Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak PM’ye sunulmasına karar verildi.

 

Antalya’da anketlerde az farkla diğer aday Ümit Uysal’ın önünde olan Muhittin Böcek’i PM’ye sunmaya karar veren MYK üyelerinden bazıları PM’nin bu isme itiraz edebileceğine dair öngörülerini iletti. PM toplantısında Böcek'in adaylığının netleştiği öğrenildi. 

 

İSTANBUL İLÇELER AÇIKLANABİLİR

 

CHP MYK, İstanbul’un çok sayıda ilçesinin adayını da PM’ye sunmak üzere netleştirdi. Şişli’de Emrah Şahan, Beşiktaş’ta Rıza Akpolat, Bahçelievler’de Gülizar Emecan’ın aday olarak iletileceği öğrenildi.

 

ADIGÜZEL ÖNERİLDİ AMA ÇEKİNCELER VAR

 

Ataşehir için eski MYK üyesi Onursal Adıgüzel’in önerileceği iddia edilirken bu isme dair çekincelerin iletildiği ifade edildi.

 

YAVAŞ’A YAKIN ÖZARSLAN MAMAK’TA KABUL GÖRMEDİ, FORMÜL ARANIYOR

 

Öte yandan Mamak’la ilgili tartışma da yürütülen MYK’de Mansur Yavaş’a yakınlığıyla bilinen eski İYİ Partili Mesut Özarslan’ın adaylığının Mamak ilçe örgütü tarafından kabul görmediği, bunun için bir formül arandığı kaydedildi.

 

TEKİRDAĞ VE HATAY'IN DA OLDUĞU BAZI KENTLER YENİDEN DEĞERLENDİRMEYE ALINDI İDDİASI

 

Öte yandan Tekirdağ için daha önce açıklanan eski milletvekili Candan Yüceer, Hatay için daha önce açıklanan mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş, Konyaaltı için açıklanan Cem Kotan ve Mezitli için daha önce açıklanan Ahmet Serkan Tuncer’in isimlerinin yeniden değerlendirilmek üzere MYK’da konuşulacağı iddiası kulislere yansıdı. Parti Sözcüsü Deniz Yücel, devam eden toplantının ilk bölümünde böyle bir konunun gündeme gelmediğini söyledi.