• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 15 Nisan 2020 12:23

Cezaevlerinde tahliye hazırlıkları başladı!

Cezaevlerinde tahliye hazırlıkları başladı!
Cumhurbaşkanlığına gönderilen ‘İnfaz Kanunu’ kapsamında Aydın’daki cezaevlerinde tahliye çalışmalarına başlandı.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek Cumhurbaşkanlığına gönderilmesinin ardından bir yandan heyecanlı bir bekleyiş başlarken, diğer yandan da Adalet Bakanlığı ekiplerince çalışmalar hızlandırıldı. Yasa kapsamında Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan hükümlülerden yaklaşık yaklaşık 900 dosya üzerinde inceleme yapılacağı, incelemeleri tamamlanıp şartları tutan hükümlülerin tahliye edileceği öğrenildi.

voyage otel

Aydın’da güvenlik güçleri cezaevi önünde akşam saatlerinden itibaren tedbir ve güvenlik önlemlerini yoğunlaştırırken tahliyesi beklenen hükümlülerin ailelerinin korona virüsü tedbirleri kapsamında cezaevlerinin önüne gelmemesi istenildi. Hükümlülerin Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca tahsis edilecek araçlarla ailelerine teslim edileceği öğrenildi.

Tahliyelere ilişkin çalışmalar kapalı cezaevindekiler için devam ederken, açık cezaevinde kalanların ise 31 Mayıs’a kadar izinli sayılacağı bunların da korona virüsü ile tedbirler kapsamında evlerine teslim edileceği öğrenildi.