• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 13 Eylül 2022 15:36

Çeşme Festivali yeniden başlıyor

Çeşme Festivali yeniden başlıyor
Pandemi nedeniyle ara verilen Çeşme Festivali bu yıl 22-25 Eylül tarihleri arasında “Balkan Günleri” temasıyla kapılarını açacak.

1980’li ve 90’lı yıllara damgasını vuran, Çeşme Festivali, “Müzik & Kültür Duraklarıyla” yeniden hayata geçiyor. Bu yıl 22-25 Eylül tarihleri arasında Çeşme Belediyesi tarafından yapılacak olan Çeşme Festivali’nin bu yılki teması “Balkan Günleri” olacak.

voyage otel

‘Balkan Günleri’ teması ile birbirinden değerli isimlerin ve grupların sahne alacağı festival, tarih, dans, müzik ve yemek kültürü buluşmalarına ev sahipliği yapıyor olacak. Çeşme’nin birçok noktasında gün boyu devam eden etkinlikleri takiben her akşam ünlü isimlerin yer aldığı dev bir konser yer alıyor.

 

DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR ÇEŞME’DE BIR ARAYA GELECEK


Balkanlar’dan da esintiler bulunan 4 günlük programda Balkan Paradise Orchestra, Shantel, Cambo Aguşev, Suzan Kardeş, Cenk Bosnalı, gibi müzik grupları, İlber Ortaylı ‘Mübadele Türkiyesi ve Etkileri’, Moğollar Grubunun Solisti Cahit Berkay, ‘Ülke Ülke Balkan Müziği’, Muammer Ketencoğlu Hikayeleriyle ‘Balkan Şarkıları Söyleşisi ve Dinletisi’, Murat Meriç, ‘Balkan Müziğinin Türk Popuna Etkileri’ Söyleşi ve sonrasında Balkan Müziği Dj Set, Engin Güneysu, ‘Duje Sergisi’, ‘Duje Belgesel Gösterimi’, ‘Saraybosna’da Yaşanan Acılar Üstüne Söyleşi’ gibi belgesel gösterimleri, Balkan mutfağının eşsiz lezzetlerinin sergileneceği workshoplar gibi dopdolu bir festival yaşanacak. BrateBand, BalkanBand ve Çamdibi Bandosu festival süresince kentin birçok noktasında coşkuya ortak olacak.