• raşit emir süer
POLİTİKA Haber Girişi : 29 Nisan 2023 23:15

Buldan Bodrum’da: Bir oy Yeşil Sol’a, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na

Buldan Bodrum’da: Bir oy Yeşil Sol’a, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na
Muğla’da konuşan Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bir oy Yeşil Sol’a bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na. 15 Mayıs’ta hukuksuzluğun olmadığı bir sabaha uyanmak istiyoruz” dedi

Yeşil Sol Parti'nin 14 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında 24 Nisan'da startını verdiği mitingler sürüyor. Yeşil Sol Parti, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 'Büyük Muğla Mitingi' düzenledi. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Eş Genel Başkanı Cavit Uğur'un katılacağı Muğla mitingi Bodrum ilçesindeki Yalıkavak Pazar Alanı'nda yapıldı. 

voyage otel

 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın’ın yanı sıra Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Haluk Koşar yer aldı. Mitinge katılan Yeşil Sol Parti Muğla Milletvekilli Adayları da vatandaşları selamladı. 

 

 

Yeşil Sol Parti Muğla İl Eş Sözcülerinin halkı selamlamasının ardından söz alan TÖP PM Üyesi Haluk Koşar, “İktidar o oturdukları koltuklardan kalkmayacaklardır gibi bir tablo çiziyorlar ama yeniliyorlar, yeniliyorlar” dedi. 2019 seçimlerinde tüm demokratik güçlerin dayanışmasıyla AKP’ye kaybettirildiğini ifade eden Koşar, “2023 seçimlerinde sandığa gömülecekler. Bu sömürü düzenini al aşağı ettiğimizde kazanacağız” dedi. 

 

SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, halkın direnciyle barajları yıktıklarını belirterek, “Şimdi tekrar AKP’yi yıkacağız. İnsanca haysiyetli bir yaşam için bu düzenden kurtulmak zorundayız. İnsan olmakta ısrar ediyorsak bu zalim düzenden kurtulacağız” diye belirtti. AKP-MHP iktidarının 2015 yılından beri Türkiye ve Kürdistan halkları üzerindeki baskıcı politikalarına dikkat çeken Uğur, “7 Haziran’da bir yol açtınız 14 Mayıs’ta başka bir yol açacaksınız. O yolu devam ettireceğiz. Türkiye’yi demokrasiyle buluşturacağız. Onların varlığı bu ülkenin taşına toprağına çökmekle sınırlıdır. Biz taşımızı toprağımızı ama önce dilimizi alacağız. Kürtçe konuşacağız. Onların bölücü olduğunu hep beraber göreceğiz. Kaybetmeyeceğiz” diye konuştu.

 

 

BULDAN: AKP-MHP İTTİFAKINI GÖNDERMENİN ZAMANI GELMİŞ

 

 

Muğla’dan bir vekil çıkarmaya kararlı olduklarını belirten HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise şöyle konuştu: “Muğla’da yaşayan Kürtlerle, demokratlarla, kadınlarla bir araya gelmekten onu duyuyorum. Yeşil Sol’un rüzgarı batıya da gelmiş. Bu havayı 14 Mayıs tarihine kadar kapı kapı dolaşarak herkesi ikna ederek gece gündüz çalışacağız. Seferberlik ilan edeceğiz. Muğla halkı, Muğla’da yaşayan halkımız gerçek bir temsilciyi mutlaka parlamentoya gönderecek. Muğla’da esen bu rüzgar diğer illerimizi de motive edecek. Artık AKP-MHP ittifakını göndermenin zamanı gelmiş ve geçiyor.

 

BİR OY YEŞİL SOL’A BİR OY KILIÇDAROĞLU’NA

 

Onların zulmüne onların baskısına ve ayrımcılığına dur demenin zamanı geldi. 21 yıldır bu ülkede padişahlık yarattılar, kendi saraylarını yarattılar. Muğla halkının ne yaşadığını bilmezler, çünkü Saray’dan hayatı toz pembe gören bir anlayış var. Soğanın kilosuyla ilgilenmezler. Bugün ekonomik krizden kaynaklı kadın yoldaşlarımın geçim derdi yaşadığını bilmezler. Alışveriş yapamayan bir halkın geleceği ile onlar ilgilenmezler. Sadece ve sadece çeteleri, yandaşları ve ittifaklarından başka gözleri hiçbir şey görmüyor. Bizim de onlara karşı 14 Mayıs’ta karşı tek bir oyumuz var. Onları mutlaka göndereceğiz. Kürde düşman, demokrasiye düşman, kadına ve gençlere düşman bir anlayış var. Biz ise kardeşliği, özgürlüğü savunuyoruz. Şimdi bir kez daha stratejik bir karar aldık. Bir oy Yeşil Sol’a bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na. 15 Mayıs’ta hukuksuzluğun olmadığı bir sabaha uyanmak istiyoruz. Acılarımızın hesabını 14 Mayıs’ta sormak asli görevlerimizden bir tanesidir.”

 

 

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, yürüttükleri mücadelenin ve ortaya konulan siyasi seçeneğin AKP iktidarı karşısında kritik önem arz ettiğini ifade etti. 14 Mayıs seçimlerine sınav benzetmesi yapan Akın, “Bu sınavda, ‘Bu ülkede faşizmi durduracak mısınız, durdurmayacak mısınız’ ve ‘demokrasiden yana mısınız değil misiniz’ soruları sorulacak. İktidar bu sınavdan geçemeyecek” dedi.