• ali öztürkl hdr ilanı
  • Muğla büyükşehir şehir ilan
HABERDE İNSANHaber Girişi : 06 Haziran 2025 19:19

Bu köyde pişmiş kurban eti her eve giriyor

Bu köyde pişmiş kurban eti her eve giriyor
Edirnenin Süloğlu ilçesine bağlı Akardere köyünde, her Kurban Bayramında kurban etleri bir yerde pişirilip tüm köylüye dağıtılıyor. Böylelikle kurban eti g
Edirnenin Süloğlu ilçesine bağlı Akardere köyünde, her Kurban Bayramında kurban etleri bir yerde pişirilip tüm köylüye dağıtılıyor. Böylelikle kurban eti girmemiş ev kalmıyor.
Süloğlu ilçesine bağlı Akardere köyünde kurban kesen köylüler, kestikleri kurbanlarından bir kısım eti pişirilmesi için köy camisinde bulunan aşçılara teslim ediyor.

Asırlık gelenek
Köyde kurban eti girmemiş ev kalmadığını kaydeden Akardere Köyü Muhtarı Aydın Yiğitoğlu, "Köyümüzün kuruluşu ile başlayan geleneği her yıl Kurban Bayramında yaşatmak için uğraş veriyoruz. Büyükbaş veya küçükbaş kurban kesen köy halkımızın getirmiş oldukları etleri özenle temizleyerek kurduğumuz genç ekibimizle kazanlara koyduk. Odun ateşinde pişirdik ve dualar eşliğinde vatandaşlarımıza dağıtacağız. Burada amacımız bu geleneği gelecek nesillere de bırakmaktır. Bugün de bu hazırlıklar sonrası etleri dağıtacağız" dedi.
Meşe odununda tam 4 saat pişirilen etler, daha sonra dağıtılmak üzere köylüye camiden anons ediliyor. Ellerine kaplarını alan köylüler, pişen etlerden almak için caminin yolunu tutuyor. İmamın bereket duasının ardından herkese eşit bir biçimde dağıtılan etleri alan köylüler daha sonra akşam yemeğinde yemek için evinin yolunu tutuyor.