• Nevavprestij
SPOR Haber Girişi : 29 Nisan 2023 00:22

Bodrumspor Ankara’dan puansız dönüyor

Bodrumspor Ankara’dan puansız dönüyor
Bodrumspor ligin 35’inci haftasında deplasmanda konuk olduğu Gençlerbirliği’ne 2-1 mağlup oldu.

HABER MERKEZİ  -  Spor Toto 1’inci Lig 35’inci hafta karşılaşmasında Bodrumspor deplasmanda Gençlerbirliği’ne konuk oldu. Maçın ilk yarısında her iki takımda bulduğu pozisyonlardan yararlanamazken ilk yarı 0-0 sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Gençlerbirliği 51’inci dakikada Muhammed ile 1-0 öne geçti. Yeşil-beyazlı ekip 60’ıncı dakikada Hakan Özmert’in golüyle skoru 1-1 taşıdı. 67’inci dakikada Gençlerbirliği Doukara’nın golüyle yeniden öne geçti. Karşılaşmanın geri kalan dakikalarında gol olmazken Ankara ekibi sahadan 2-1 galip ayrıldı. Maçta Gençlerbirliği’nde Angeler ve Bodrumspor’da Erdem kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Play-off hattında yerini koruyan Bodrumspor 55 puanla 6’ıncı sıraya geriledi. 

voyage otel

 

 

PLAY-OFF İLE TAÇLANDIRMAK İSTİYORUZ

 

Maçın ardından değerlendirme yapan Bodrumspor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir ise, “Oyunun özellikle ilk yarısı kafa kafaya geçti. İkinci yarı yediğimiz golün ardından beraberliği yakaladık ama takımımıza yakışmayan bir gol yedik maalesef. O golle de oyunun kontrolünü tamamen rakibin eline verdik. Sezon başından beri söylüyorum bu takımla 55 puan topladık. Çok daha farklı bütçeli takımları geride bıraktık. Geride 3 maçımız kaldı. İnşallah bu 3 maçta da bugün yapamadıklarımızı yapıp, sezon başından beri ettiğimiz mücadelenin hakkını alıp inşallah play-off ile sezonu taçlandırmak istiyoruz” diye konuştu.

 

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu ise, “3 puandan çok daha fazlasıydı bugün her şey. Bir inancın, bir hırsın, bir zaferin ürünüydü. Stratejik anlamda rakibin geriden oyun kurmasını engelleyerek bire bir eşleşmelerle uzun topa zorladık. Çok pozisyon vermedik. Yakaladığımız birkaç pozisyonu ilk yarıda atabilirdik. Maçın şekli de değişebilirdi. Bu büyük stresi ilk yarıda atacağımız gollerle yaşamayabilirdik. Çocukların üzerinde büyük bir stres var. Bu galibiyetler, inanılmaz bir moral, bir motivasyon oluyor. Uzatmalarla birlikte 45 dakika 10 kişi oynayan takımım, 10 kişi oynarken bulduğu golle 3 puandan çok daha fazlasını kazandı. Tüm gelen taraftarlara son dakikaya kadar bizi destekledikleri için teşekkür ediyorum. Oyuncularımız hepsiyle de tek tek gurur duyuyorum" dedi. 

 

Maçtan Önemli Dakikalar

 

5. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Uğur Akdemir'in pasında arka direkte Kaan Demir'in vuruşu auta gitti.

45+3. dakikada Cenk Şen’in sol kanattan arka direğe ortasında Umar'ın volesinde kaleci Philipp gole izin vermedi.

52. dakikada ceza sahasına sokulan Mete Kaan Demir’in sert şutu kaleci Sousa'dan döndü. Dönen topla buluşan Doukara’nın pasında Muhammet Himmet Ertürk meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0

57. dakikada Samet Yalçın'ın şutu ceza sahası içerisinde Alperen Babacan’ın eline çarptı. VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu kontrol eden hakem Suat Arslanboğa penaltı noktasını gösterdi.

60. dakikada beyaz noktanın başına geçen Hakan Özmert, topu filelere gönderdi. 1-1

62. dakikada savunmadan atılan uzun topta Samet Yalçın kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ceza sahasını terk eden kaleci Philipp topa elle müdahele edince kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

67. dakikada sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına sokulan Mete Kaan Demir'in pasında Doukara, topu ağlara yolladı. 2-1