• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 06 Haziran 2022 11:24

Bodrumlular çevre talanına karşı sesini yükseltti

Bodrumlular çevre talanına karşı sesini yükseltti
Bodrum Kent Konseyi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Gümüşlük Koyu'nda yaptığı basın açıklamasıyla Gümüşlük MYNDOS tarihi alanının imara açılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Bodrum Kent Konseyi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Gümüşlük Koyu'nda basın açıklaması yaptı.

voyage otel

Gümüşlük MYNDOS tarihi alanının 1. derece sit alanından çıkarılarak 3. derece yapılması ve imara açılmak istenmesine karşı bir araya gelindi. Bodrum Kent Konseyi, Gümüşlük Forum, EMEP, SOL Parti, HDK, HDP, CHP, Yeşiller ve Sol Gelecek, Eğitim Sen, ADD, MUÇEP, BOÇEP ve CHP Muğla Gençlik Kolları ve vatandaşlar etkinliğe yoğun katılım gösterdi. Basın açıklamasında sık sık “MYNDOS kapısı halkın kapısı”, “MYNDOS halkındır” sloganları atıldı.

 

Arkeolog Ayşe Temiz, sit alanının ranta açılmasının doğaya, tarihe, kültüre aykırı olduğunu ifade etti. MUÇEP Sözcüsü Mir Bahattin Demir ise, bir çivi dahi çaktırmayacaklarını, mücadele edeceklerini söyledi. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu da sit alanı ile ilgili alınan karara CHP temsilcilerinin ret oyu kullandığını, ranta kurban ettirmeyeceklerini ifade etti.

Konuşmalardan sonra grup, alanı gezerek mücadele kararlılığını devam ettireceklerini ifade etti. (Muğla/EVRENSEL)

Reklam