• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 30 Eylül 2022 14:26

Bodrum Vanlılar Derneği Ticaret Odası Seçimlerindeki Tercihini Açıkladı

Bodrum Vanlılar Derneği Ticaret Odası Seçimlerindeki Tercihini Açıkladı
Bodrum Vanlılar Derneği,   2 Ekim 2022 Pazar  yapılacak olan Bodrum Ticaret Odası (BODTO) seçimlerinde  Halikarnas Çalışma Grubu’nun adayı olan Engin Kaplan'ı destekleyeceklerini açıkladı. Dernek, açıklamasında değim vurgusu yaptı

HABER MERKEZİ - Bodrum Vanlılar Derneği,  2 Ekim 2022 Pazar  yapılacak olan Bodrum Ticaret Odası (BODTO) seçimlerinde  hangi adayı destekleyeceklerine dair kararını açıkladı.  Bodrum Vanlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İshak Kalkanlı, yaptığı açıklamada 2 Ekim 2022 Pazar  yapılacak olan Bodrum Ticaret Odası (BODTO) seçimlerinde Halikarnas Çalışma Grubu’nun adayı olan Engin Kaplan'ı destekleme kararı aldıklarını söyledi. Destekleme kararının demokratik şekilde alındığını belirten Kalkanlı, "Öncelikle bu bir demokrasi yarışıdır. Her iki adaya da başarılar dileriz. Seçimler gelip geçicidir. Asıl olan Bodrum'a hizmettir. Bodrum bir demokrasi mozaiğidir. Bu seçim böylesi bir havada yapılıyor.  Engin Kaplan'ı destekleme kararımızda bu demokrasi kültürüyle alınmış bir karar oldu. Engin bey ve çalışma arkadaşları derneğimizi ziyaret ederek , projelerini anlattılar. Projeleri ile ilke ve esaslarımız birleşince bizler de yönetim olarak destekleme kararı aldık. Dernekten önerdiğimiz isimler var, arkadaşlarımız var, kendilerine başarılar dileriz" dedi.

voyage otel


 
Değişimden yana olduklarını ifade eden  Başkan Kalkanlı, "Demokrasilerde değişim esastır. Yönetimler beli bir süreden sonra farklı kalıplara girebiliyor. !7 yıl bu anlamda çok uzun bir süre. Bizler bu kentin üretenleri olarak artık yeni isimlerin hizmet arenasında olmasından yanayız. Bu değişimin zamanı geldiğine inanıyorum. İlke ve esasları ortaya konulan bir değişim süreci görmekteyiz. Projesi olan somut adımların atıldığı bir hizmet anlayışı var. Bizler de Bodrum'a katkı sunmak anlamıyla sorumluluk aldık. Her şey Bodrum için" diye konuştu.

 

ÖZTÜRK: DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ
 
Bodrum Vanlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve  Bodrum Ticaret Odası (BODTO) seçimlerinde Halikarnas Çalışma Grubu listesine yer alan İş İnsanı  Bahattin Öztürk ise yaptığı değerlendirmede " Değişim zamanının geldiğine inanıyoruz. Bu değişim hareketini bugün burada başlatan ekipten olmaktan gurur duruyorum. Elbette her seçim sürecinde rekabet olur, yarış olur. Bu yarışta üretenin, yönettiği bir anlayışı esas alıyoruz. Odamız mahir olmayan ellerde, vizyoner olmayan bir bakışla yönetiliyor. Odamız kişilerin istediği şekilde yönetilmekte. Bodrum’da iş hayatını kolaylaştıracak ve yerel esnafın sağlıklı büyümesine katkı sağlayacak yaklaşımlarla, Bodrum iş dünyası daha öngörülebilir bir zemine kavuşacak, Bodrum’un Bodrum olarak yaşamasına yönelik güçlü bir duruş oluşacaktır" ifadelerini kullandı.

 

 

ŞİMŞEK: KURUMSAL ALINMIŞ KARARI ÖNEMSİYORU

 

Bodrum Vanlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Bodrum Ticaret Odası (BODTO) seçimlerinde Halikarnas Çalışma Grubu listesine yer alan diğer bir isim olan İş İnsanı Çetin Şimşek, de yaptığı değerlendirmede Bodrum Vanlılar Derneği'nin kurumsal kararını önemsediğini belirtti.


Şimşek," Öncelikle seçimin Bodrum'a hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasilerde kurum yönetimleri seçimlerle belirleniyor. Tabi uzun süreli yönetimler ister istemez yıpranır ve toplumun taleplerine cevap veremez hale gelir zamanla. Bugün yaşadığımız da böylesi bir süreç. Bodrum'da ticaret odası var olan yönetimiyle, var olan anlayışı ile toplumun beklentilerine cevap vermez hale gelmiştir. Bu noktadan hareketle bir değişim ve dönüşüm şart oldu. Ben ve arkadaşlarım bu değişimin bir parçası olduğumuz için mutluyuz. Birlikte kazanacağız. Toplumun beklenti ve isteklerine göre bir değişim esasını ortaya koyan  Engin Kaplan ve Halikarnas Çalışma Grubu içinde yer alıyorum. Bu değişim için mücadele edeceğiz. Değişim olacak." dedi.