• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 30 Eylül 2022 11:50

Kadınların "Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek" talepli eylemleri sürüyor

Kadınların
Kocaeli ve Denizli'de Ekmek ve Gül kadın grubundan kadınlar, okullarda 1 öğün ücretsiz yemek talebiyle stant çalışması ve açıklama yaptı. Kadınlar talebin bir an önce yasalaşmasını istiyor.

DENİZLİ -  Ülkede, ekonomik koşullar okullarda öğrencilerin beslenme çantasını da etkiliyor. Aileler bu yükün altında ezilirken Mayıs ayında okullarda 1 öğün ücretsiz yemek talebiyle kampanya başlatan Ekmek ve Gül Kocaeli kadın grubu, kampanyayı ülke genelinde duyurmaya ve yürütmeye çalışırken kadınların sesi Çankaya ve İzmit'te karşılık buldu ve belediyeler tarafından 1 öğün ücretsiz yemek sağlanmaya başladı. 

voyage otel

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınlar, imza kampanyası için İzmit yürüyüş yolunda yine stant açarak kampanyaya destek çağrısında bulundu. İmza standı genç, yaşlı pek çok kişi tarafından ilgiyle karşılandı. Dernek üyesi kadınlar imza standında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kadınlar adına açıklamayı okuyan dernek başkanı Selda Arslan  “Beslenme hakkı, eğitim hakkının vazgeçilmez bir parçasıdır” diyerek bu hakkın devlet tarafından güvence altına alınması gerektiğini vurguladı.

 

"ÇANKAYA, MERSİN, İZMİT... UMUYORUZ Kİ BU ÖRNEKLER ARTSIN"


 Arslan “Çocuklarımızın bu hakkının güvencesi Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Hizmetler ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere yerel yönetimlerdir. Geçtiğimiz günlerde Çankaya Belediyesi 3000 çocuğa, Mersin Büyükşehir Belediyesi ise ücretsiz kurs merkezlerinde ders alan ortaokul öğrencilerine sıcak öğle yemeği dağıtacağını duyurdu. Kocaeli’ de ise İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet geçtiğimiz hafta beslenme saati projesine bir pilot okulda başladıklarını duyurdu.  Umut ediyoruz ki bu adımlar tüm yerel yöneticilere örnek olsun” dedi.

 

"BUGÜN MEMLEKETİN VE MECLİSİN EN ÖNEMLİ GÜNDEMİ ÇOCUKLARIMIZIN BESLENME HAKKIDIR"


1 Öğün ücretsiz sağlıklı yemek talebinin soru önergeleri ve kanun teklifleri ile meclis gündemine geldiğini hatırlatan Arslan “Bugün memleketin ve meclisin en önemli gündemi çocuklarımızın mahrum bırakıldığı beslenme ve eğitim hakkıdır.  1 Ekim’de meclis açılacak. Bizler bu talebin bir an evvel yasalaşması için bu sürecin takipçisi olacağız. Buradan da tüm milletvekillerine sesleniyoruz. Kadınların, öğrencilerin, öğretmenlerin ve tüm velilerin sesini duyun” diyerek imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.

 

KADINLAR DENİZLİ'DEN DE SESLENDİ: OKULLARDA 1 ÖĞÜN SAĞLIKLI YEMEK İSTİYORUZ

 

Bu gelişmeler ışığında Denizli'de de Ekmek ve Gül kadın grubu kampanyanın karşılık bulması için stant çalışması yaptı. "Okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek hakkımızın devlet tarafından karşılanmasını talep ediyoruz" diyen Ekmek Gül'den Seher Zeytun Doğan, "Milli Eğitim Bakanlığı ve yerel yönetimlerin bu talebi karşılayacak bütçesi olduğunu biliyoruz" diye sözlerine devam etti. Doğan, kampanyanın Çankaya Belediyesi ve İzmit Belediyesi'nde karşılık bulduğunu hatırlatarak, "Geçtiğimiz yıl 4 çocuktan biri okula aç gitti. 'Çocuklarımız geleceğimiz demek yetmiyor.' Harekete geçmemiz lazım" dedi. Okullarda ücretsiz sağlıklı yemek taleplerini yineleyen Doğan, "Biz de Denizli'de başlattığımız kampanya ile ücretsiz sağlıklı yemek talebimizi dile getiriyoruz" ifadelerini kullandı.