• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 29 Ocak 2024 11:14

Bodrum Kitapla Isındı

Bodrum Kitapla Isındı
3 Şubat’a kadar sürecek olan etkinlik ilk günden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Etkinlik boyunca ünlü yazarlar söyleşiler gerçekleştirecek

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. organizasyonuyla gerçekleşen, “Kitap Günleri”  kitapseverlerle buluştu. Heredot Kültür Merkezi’nde açılışı yapılan etkinlğe yoğun katılım vardı.

voyage otel

 

Açılış konuşmasını yapan  Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu,  Bodrum’un kültürel değerleri açısından bu etkinliğin öneli olduğunu ifade ederek,  “Kitap Günleri, yazarlar ile okuyucularının buluşması, okuma alışkanlığının gelişmesi, yazarlarımızın kitaplarını tanıtabilmeleri gibi pek çok olanak sunmaktadır. Kültürel buluşma noktası olarak değerlendirdiğimiz etkinliğimizi değerli kılan yayınevlerimize, yazarlarımıza, misafirlerimize, siz değerli dostlarımıza katılımlarınız için teşekkür ederim. Bodrum'un zengin edebi mirasının korunması ve geliştirilmesi, çağdaş yaşamın ayrılmaz parçası olan kitapların kentimizde okurun yazarlara rahatlıkla ulaşması, kıymetli yazarlarımızın eserleri ile hayat felsefelerinin benimsenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gençlerimizi, çocuklarımızı ve tüm kitapseverleri, Bodrum yaşayanlarını 3 Şubat’a kadar devam edecek olan etkinliğimizde görmekten mutluluk duyacağız” diye konuştu.

 

 

“Etkinlik ‘İnadına Kitap’ Demektedir”

 

3 Şubat’a kadar sürecek olan etkinlik ilk günden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Bodrumlu kitapseverlerden Merzuka Özdeş yaptığı değerlendirmede “Ülkemizde her geçen gün daha çok kitap okurlardan koparılıyor, saklanıyor, erişilmez kılınıyor. Kitapların içerikleri nedeniyle yayınevlerine, yazarlara, çevirmenlere, matbaalara soruşturma ve davalar açılıyor. Kitap toplatma, yasaklama ya da poşete sokma kararları hızla artıyor. Oysa kitaplar da, onlara emek verenler de önemlidir. Kitap, insanlığın kültür mirasının, nesiller arası ve toplumlar arası aktarımını sağlayan evrensel bir üründür. Kitabı suç aleti sayan zihniyete karşın, bu etkinlik adeta; ‘İnadına Kitap’ demektedir. Artık hiç kimse Bodrum’a kitapsız diyemez. İyi ki; Bodrum’un bunca kitabı, yazarı ve kitapseveri var. Buradaki aydınlık yüzlere bakınca, karanlığın bekçilerinin kitap korkusunu anlamak da pek ala mümkün” ifadelerini kullandı.

 

 

Nevin Yağmur: Bodrum’a Çok Yakıştı

 

Fuarın ziyaretçilerinden Nevin Yağmur ise “Oldukça keyifli bir proje olmuş. Çok sayıda farklı kitapla aynı çatının altında buluşmak hem iyi bir olanak, hem de insanın ruhuna çok iyi geliyor. Asıl güzel olanı okur ile yazar buluşuyor. Bu temas, diyalog, iletişim yazılanı ve okunanı daha bir elle tutulabilir, dokunulabilir kılıyor. Kültürlere, farklılıklara, çeşitliliğe ve düşüncelere erişimin temeli kitaba ulaşabilmektir. Merak ettiğimiz, ilgilendiğimiz, okumak istediğimiz her konuda kitaplara erişmek, en insani gereksinimiz ve hakkımız olsa gerek. Okuldan kütüphaneye, kitapçıdan üniversiteye aradığımız her noktada kitaplara erişebilmeliyiz. Bodrum mitolojik tarihinden bu yana çok kültürlüğün, çok kimlikliliğin, çok renkliliğin coğrafyası olagelmiştir. İçerik ve gerçekleştirilme biçimi olarak bu derya deniz zenginlik Bodrum’a çok yakıştı” dedi.

 

Doğayı Okumak temasıyla gerçekleşen fuarın ilk gününde Şükrü Erbaş’ın; “Dünya Şairin Hem Ana Rahmidir Hem de Mezarıdır”, Nazlı Eray “Hayat Dediğimiz Şu Hezeyan”, Deniz Yüce Başarır ile Başar Başarır’ın; “Halikarnas Balıkçısı’ndan Günümüze Bu Coğrafyanın Edebiyata Yansıyan Renkleri” başlıklı söyleşileri gerçekleştirildi.