• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 01 Şubat 2024 10:18

Bodrum Kadın Platformu'ndan açıklamalar

Bodrum Kadın Platformu'ndan açıklamalar
Bodrum Kadın Platformu, siyasette eşit temsiliyetin önemine vurgu yapılan basın açıklaması yaptı. Açıklamada Bodrum Belediyesi’nden beklentiler dile getirildi.

Yaklaşan seçimler öncesi  Bodrum Kadın Platformu, basın açıklması yaparak yerel yönetimler açısından kendi taleplerini dile gertirdi.

voyage otel

 

Bodrum Kadın Platforumu üyeleri Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği'nde bir araya geldi. Burada basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı Aynur Dik, okudu.  Açıklamda 31 Mart 2024 seçimlerinde kadınlar yerelde yönetimlerde de eşit temsil edilmesi gerektiğinin altını çizen Dik, eşit, adil ve kapsayıcı bir Türkiye  talebi için kadın temsiliyetinin olmaza olazı olduğunu belirti. Kadın kotasının önemini belirten Dik, feruman sistemi uygulasını telep etti. 

 

 

Bodrum Belediyesi'nin Yerel Eşitlik Eylem Planını hatırlatan Dik, "Bodrum Belediyesi, 2019 seçimlerinde vaat ettiği Yerel Eşitlik Eylem Planını hayata geçirmekte yetersiz kalmıştır." diyerek sözlerine devam eden Aynur Dik, açıklamasına şu ifadelerle devam etti;"Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi'nin (CEMR) Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartını imzalamış olmasına rağmen, yerine getirilen eylemlerin  işlevselliği konusunda yeterli değerlendirme mevcut değildir. Bodrum Belediyesi yerelde faaliyet gösteren tüm kadın dernekleri ve platformlarla işbirliği yapmalıdır.  Bunu yapmadığı gibi statükocu ve “kazanımları koruma” gerekçesini tek hedef haline dönüştüren bir dernekle ile partnerlik ilişkisini sürdürmektedir. Bu durum  yerelde tüm kadınların temsil edilmediği ve Yerel Eşitlik Eylem Planında ifade edilen “kapsayıcılık” anlayışına da uygun değildir." dedi.

 

Dik, Bodrum Kadın Platformu'nun taleplerini ise şöyle sırladı: " Yerel Eşlik Eylem Planının izleme ve revize edilme sürecine tüm kadınların; parti ve STK temsilcileri ile bağımsız feminist kadınların katılımının sağlanması
- Belediye, Yerel Eşitlik Eylem Planında taahhüt ettiği faaliyetleri eksiksiz yerine getirmelidir. Bu süre. şeffaf bir şekilde izlenmeli ve değerlendirilmelidir.
- Eşitlikçi ve şiddetsiz bir kent yaratma iddiası, bütün kadınları kapsayacak bir temsilciler koordinasyonu ile izlenmeli ve değerlendirmeye açık olmalıdır.
- Yerel Eşitlik Eylem Planının en önemli şartlarından biri olan "toplumsal cinsiyet eşitliği için politika oluşturma, planlama, uygulama, değerlendirme gibi tüm süreçlerde kapsayıcı ve etkin katılımın sağlanması" ilkesi Bodrum'da hayata geçirilmelidir.
- Bodrum Belediyesi, kadınların yerel yönetimde etkin temsili için farklı görüşlerden gelen bütün kadınları içeren bir toplumsal cinsiyet eşitliği 
koordinasyonunu benimsemelidir. Bodrum Kadın Platformu olarak, kadınların yerel yönetimde eşit temsilini sağlamak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek için çabalarımızı sürdüreceğiz.İktidarın bütün saldırılarına karşı direnen kadınlar olarak kazanımlarımızı sonuna kadar savunacağız ve yeni kazanımlar için mücadelemizden, dayanışmamızdan 
asla vazgeçmeyeceğiz. Tam da bu nedenle, Bodrum’daki kazanımlarımızı birilerinin sunduğu nimet olarak görmüyoruz.! Gücümüz ve umudumuz birbirimizde kadın dayanışmasında, ortak mücadelemizde."