• raşit emir süer
POLİTİKA Haber Girişi : 10 Şubat 2022 12:54

Bodrum İYİ Parti’den hükümete zam tepkisi: Küçük Esnaf İflasın Eşiğine Geldi

Bodrum İYİ Parti’den hükümete zam tepkisi: Küçük Esnaf İflasın Eşiğine Geldi
Kanber, başta elektrik tüketim bedeli olmak üzere temel ihtiyaç maddelerine yapılan zamların bir an önce geri alınması talebini yineledi.

HABER MERKEZİ - İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, 2022 yılının ilk gününden itibaren gıda, akaryakıt ve enerjiye gelen fahiş zamların esnafı ‘iflasın eşiğine’ sürüklediğini, düşük gelirli vatandaşı ise sosyal yardımlara muhtaç hale getirdiğini söyledi. Türkiye’nin turizm başkentlerinden Bodrum’da pandemi ile sarsılan ekonominin son zamlarla durma noktasına geldiğini belirten Kanber, “Astronomik kiralara, bir de fahiş elektrik faturaları eklendi. Vatandaş sebze-meyve pazarlarından kilo ile değil, tane ile alışveriş yapmaya başladı. Memurun sürgün yeri olarak gördüğü Bodrum’da; bir işçi, memur ya da emekli maaşı ile geçinmek hayal oldu. İnsanlar Bodrum’u terk etmeye başladı.” diye konuştu.

voyage otel

 

Yaklaşan turizm sezonu öncesinde başta turizm esnafı olmak üzere tüm sektörlerde ticaret yapan esnaf ve sanatkârın da iflasın eşiğine geldiğini kaydeden Kanber,  “Gıdadan akaryakıta, elektrikten ulaşıma kadar gelen zamlar, kaçınılmaz olarak fiyatlara yansıtılacak, enflasyon rekor üzerine rekor kıracak. Elektrik faturasını ödeyemeyen otel, restoran karanlıkta kalacak! Asgari ücreti zam karşısında eriyen vatandaş, tatile çıkamayacak! Sözüm ona Avrupa’nın kıskandığı Türkiye’nin ahvali budur! Sizin uyguladığınız bu ekonomi modelinin adı ‘gaddarlık’tır. Krizin sebebi iktidar, çözümü ise sandıktır.” dedi.

 

Son zamlarla tarım maliyetlerinin de alıp başını gittiğini söyleyen İYİ Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber, “Çiftçi perişan halde. Mazottan gübreye, ilaçtan tohuma, işçiliğe kadar tüm tarım maliyetleri astronomik rakamlara ulaşmış durumda.  Yapılan zamlara rağmen, çiftçinin ürettiği ürüne bir kuruş dahi destek verilmiyor.  Oysa çiftçi üretmezse gıda fiyatları daha da yükselir,  gıda krizi baş gösterir” diye konuştu.

 

“VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERİN.”

 

Bodrum’da ve Türkiye’nin pek çok kentinde zam infialinin giderek yükseldiğine dikkat çeken Kanber, iktidara şöyle seslendi:

“Vatandaş elektrik faturalarını yakmaya, esnaf ise vitrininde teşhir etmeye başladı. Milletin cebindeki son kuruşu da aldınız. Artık mızrak çuvala sığmıyor! Temel ihtiyaç ürünlerini dahi temin etmekte zorlanan vatandaşın sesine bir an önce kulak verin. Zamlar geri alınmadığı takdirde, Bodrum’da, Muğla’da, Türkiye’nin hemen her ilinde çok sayıda esnaf kepenk indirecek. Biz de bu zamlar geri alınana dek, vatandaşın sesi olmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti, kuruluşundan bu yana böyle insafsız bir ekonomi görmedi! Belli ki siz bu ekonomiyi, bu ülkeyi YÖ-NE-TE-Mİ-YOR-SU-NUZ! Belli ki sizin ‘eklektik’ yaklaşımınız ile Heterodoks ekonomi sisteminiz, bize altından kalkamayacağımız maliyetler getirmeye devam edecek. Bu gidişe dur demenin tek yolu, ülkeyi bir an önce seçime götürmektir.”

 

Kanber, başta elektrik tüketim bedeli olmak üzere temel ihtiyaç maddelerine yapılan zamların bir an önce geri alınması talebini yineleyerek Aralık 2021-Ocak 2022 döneminde vatandaşlardan tahsil edilen yüzde 127’ye varan zam oranlı elektrik tüketim bedellerinin de derhal iade edilmesini istedi.