• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 10 Şubat 2022 12:28

İmamoğlu’ndan “Efes Bizimdir” Kampanyasına Destek

İmamoğlu’ndan “Efes Bizimdir” Kampanyasına Destek
Efes Bizimdir” sloganı ile kente yayılan kampanyaya dikkat çeken isimlerin arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yer aldı.

Dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan EMITT 2022’ye katılan Efes Selçuk “Efes Bizimdir” sloganı ile tüm kenti birleştiren imza kampanyasını, fuarın ulusal ve uluslararası katılımcılarına anlatıyor. “Efes Bizimdir” sloganı ile kente yayılan kampanyaya dikkat çeken isimlerin arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yer aldı.

voyage otel

 

Efes Selçuk,  EMITT Fuarı’nda yerini aldı. İlham Veren Kent Efes Selçuk, eşsiz kumsalı, kadim tarihi, müşterek mutfağı ve bereketli toprakları ile EMITT Fuarı’nda katılımcıları her adımda farklı bir deneyim yaşamaya davet ediyor. #EfesBizimdir sloganıyla dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan EMITT Fuarı’nda yer alan Efes Selçuk kurulan stantta kentin turistik değerlerinin yanı sıra gastronomik zenginlikleri de katılımcılara tanıtılıyor.

 

 9- 12 Şubat tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT bu yıl kapılarını 25. Kez ulusal ve uluslararası turizm paydaşlarına kapılarını açtı.

 

BAŞKAN İMAMOĞLU DA EFES SELÇUK STANDINI ZİYARET ETTİ

 

EMITT Fuarı’nda yer alan Efes Selçuk standını ilk gün ziyaret edenler arasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yer aldı. #EfesBizimdir kampanyasına destek olduklarını belirten İmamoğlu; “Efes Selçuk’un hakkını, hukukunu koruyan bir belediye başkanımız olduğunu, özellikle de bir kadın hassasiyeti ile bunu yaptığını İstanbul’dan keyif ile takip ediyorum. Mücadelesinde Başkanımızın yanındayım” dedi.

 

Efes Selçuk’un tarihine ve önemine değinen Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, ''EMITT’i özlemişiz, bu sene 25’inci yılı. 2 yıl aradan sonra burada bulunmak mutluluk verici. ''Efes Bizimdir'' sloganıyla burada bulunuyoruz. Efes Selçuk halkının sesi olmak için geldik. Efes Selçuk halkı, yerel yönetimlerin Efes’te daha fazla söz hakkı olmasını istiyor. Karşılığını bulacak ve kente geri dönebilecek yatırımları ve işlemleri yapabilmemiz adına bunu istiyor. EMITT fuarı bizim için bu sene başka bir değer de ifade ediyor. Gastronomi anlamında birçok lezzeti barındıran bir kentiz. Çok fazla endemik bitkilerimiz mevcut. Bu endemik bitkilerimizin sonucunda oluşturulan birçok ürünümüz var. Antik kent mutfağıyla da son zamanlarda ilgilenmeye başladık. Acaba Efesliler ne yiyordur? diye düşünüyoruz. Efes Selçuk, Gastronomi anlamında çok değerli bir yer. Bir yeri ziyaret ettiğiniz zaman kültürel ve tarihi değerleri haricinde aynı zamanda yaşamsal değerlerini de görmek istiyorsunuz. Efes Selçuk, bunların hepsini barındıran bir yer, herkesi davet ediyoruz. Söylemek istediğim en önemli şey Efes Selçuk bir bütündür. 8 bin 600 yıllık kesintisiz bir tarihten bahsediyoruz. Kibele’den Artemis’ten ve Amazonların kurduğu bir kent bahsediyoruz. 8 bin 600 yıllık zaman içerisinde beylikler dönemi de dahil olmak üzere kesintisiz bir tarih var'' dedi.

 

ANTİK ROMA MUTFAK KÜLTÜRÜ DE EFES SELÇUK STANDINDA

 

Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, St. John Bazilikası, Ayasuluk Kalesi, Artemis Tapınağı, İsa Bey Camii, Roma Su Kemerleri, Şirince, Pamucak Sahili’nin tanıtıldığı Efes Selçuk standında Müjde Tönbekici’nin Antik Roma Dönemi Yemek Kültürü workshop ve sunumu da büyük ilgi topladı.

 

12 Şubat’a kadar sürecek fuarda Efes Selçuk Belediyesi, Antik Kent Mutfak sunumu, Art Seramik etkinlikleri gibi birçok etkinlik düzenleyecek.   Efes Selçuk standı fuardaki 3. Salon 2. Holde bulunan B552 nolu alanda katılımcıları bekliyor.