• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 11 Haziran 2024 10:21

Bodrum'dan seslendiler: Kayyımı geri çek

Bodrum'dan seslendiler: Kayyımı geri çek
Burcugül ÇUBUK" AKP iktidarı her fırsatta biz sandıktan çıktık diyor ancak kendinin dışındaki secilmisleri kabul etmiyor, biz de kayyumu kabul etmiyoruz" dedi

Bodrum'da Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyum protesto edildi.Yapılan basın açıklaması ve oturma eylemine  Diyarbakır DEM parti milletvekili ve kadın meclisi sözcüsü Halide TÜRKOĞLU, DEM Parti İzmir Milletvekilli Burcugül ÇUBUK katıldı. Basın açıklamasını Bodrum DEM Parti eş başkanı Hülya BAYAR yaptı.

voyage otel

 

 

Söz alan Halide TÜRKOĞLU "Gün dayanışma günüdür, dayanışmayı büyütme gündür. Üçüncü kez gasbedilen Hakkari belediyesini tekrar alacağız. Demokrasi gasp ediliyor, halk iradesi gasp ediliyor. Kadın eş başkanımızın da yetkisi elinden alınmış oldu, aslında Amedli kadınlarımızın iradesini çalınmış oldu. Kürtler kendi partilerin den uzaklastıracaklarını sanıyorlarsa çok yanılıyorlar. Saray rejiminin yönetme biçimini kabul etmiyoruz "dedi.

 


Burcugül ÇUBUK" AKP iktidarı her fırsatta biz sandıktan çıktık diyor ancak kendinin dışındaki secilmisleri kabul etmiyor, biz de kayyumu kabul etmiyoruz. Diz çökmeye, itaat etmeyen faşizmin karşısında boyun değmeyen milyonların iradesine kayyum atanıyor. Yapılan sadece Hakkari ye yapılmış sayılmaz "dedi.

 


Emek Partisi ilçe başkanı Yusuf UYAN" Kayyum Halklar Nezdinde Hükümsüzdür. Tek adam iktidarı, sandıkta kaybettiği kentlerde, sahip olduğu devlet imkanlarını hukuksuzca kullanarak irade gaspı yoluna gitme tutumunu  Hakkâri Belediyesi’ne kayyum atlayarak gösterdi.  Önce tek başına iktidar olma gücünü, ardından da birinci parti konumunu yitiren tek adam tek partinin kayyım kararı sadece Hakkâri halkının değil, tüm Türkiye halklarının iradesine yönelik bir saldırıdır. ‘Normalleşme’, ‘Yumuşama’ adı altındaki politikalardan Hakkâri halkının, Kürt halkının payına düşen, hukuksuzluk, polis kuşatması ve irade gaspıdır. Kendi iktidarını pekiştirmek için birçok kez değiştirdiği Anayasayı kendisi ihlal eden iktidar, tüm bunlara rağmen ‘yeni anayasa’ için destek isteyebilecek kadar da aymazdır. Darbecilerle yarışan uygulamalara imza atan AKP iktidarının Hakkâri’de atadığı kayyum halklar nezdinde hükümsüzdür "dedi. 

 


TİP Bodrum İlçe başkanı Arif ÖZÇELİK " Biz siyasi darbeyi kabul etmiyoruz, mücadeleye devam edeceğiz, Kürt halkının yanındayız Türkiye halkı olarak birleşik mücadeleyi örmek zorundayız. Konuşmacı olan diğer arkadaşlarımız, yoldaşlarımız gerekenleri söyledi zaten, tekrar etmeyeceğim. Kürt halkı, Hakkari halkı tercihini yaptı iradesini bildirdi. Hakkari belediye başkanının görevden alınıp yerine kayyum atanması uzun zamandır süren siyasi darbeler silsilesine yeni bir halka eklemekten başka bir şey değildir. Biz Kürt ve Türk halkları başta olmak üzere hep birlikte bu darbeci anlayışı bitireceğiz. Saray rejimine karşı birlikte omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. "dedi. 

 


Bodrum Yeşil Sol Partiden Emin YAŞAR " Biz yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan Kürt halkının yanında olmasak, nerede olacağız, bugün değilse ne zaman? "dedi. 

 


Kitle oturma eylemine geçti," Çav Bella, Özgürlük Mahkumları, Delilo "türküleri söylendi. Sık sık" Faşizme karşı omuz omuza!, Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz!, Hakkari Halkı Yalnız Değildir! "sloganları atıldı. Eyleme Emek Partisi, Yeşil Sol Parti, Sol Parti, CHP, SES, DİSK Dev Yapı İş, TÜLOV, MUÇEP, BOÇEP, Bodrum Kadın Platformu, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri katıldı.