• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 11 Haziran 2024 10:06

MHP milletvekili adayı 'FETÖ’den tutuklandı

MHP milletvekili adayı 'FETÖ’den tutuklandı
MHP'nin 2015 ve 2023 genel seçimlerinde İzmir milletvekili adayı olan emekli astsubay Mustafa Çintaş'ın "FETÖ" soruşturması kapsamında nisan ayında tutuklandığı öğrenildi.

MHP’de siyaset yapan ve 2015 ile 2023 seçimlerinde İzmir'den milletvekili adayı olan emekli astsubay Mustafa Çintaş'ın FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığını yazdı.

voyage otel

 

 

T24 yazarı Tolga Şardan'ın yazısına göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen Nisan ayının son günlerinde yaptığı basın açıklamasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) bünyesinde "FETÖ"nün “mahrem hizmetler” yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldığını duyurdu.

 

Açıklamada, sabit telefon hatlarını kullanarak örgütün sözde sivil imamları ile iletişim sağladıkları tespit edilen, 14’ü daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ilişiği kesilmiş askeri personel ile 2’si “mahrem imam” olmak üzere 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği açıklandı.

Operasyon sonrası tutuklanan isimlerden biri astsubay rütbesi ile görev yaparken emekli olan Mustafa Çintaş’tı. Çintaş ise 2015 ve 2023 genel seçimlerinde MHP’nin İzmir 2. Bölge’den 13. sıra milletvekili adayıydı. (HABER MERKEZİ)