• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 23 Kasım 2021 13:40

Bodrum’da neler oluyor? Yangın bölgelerine tapu şerhi konuldu!

Bodrum’da neler oluyor? Yangın bölgelerine tapu şerhi konuldu!
Yangında zarar gören köy arazilerinin de bulunduğu birçok araziye tapu şerhi konuldu. Bir çok alan da acil kamulaştırıldı..

Bodrum ve Milas ilçelerinde yaz aylarında çıkan yangında yanan köy arazilerine ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Yangında zarar gören köy arazilerinin de bulunduğu birçok araziye tapu şerhi konuldu. Konuyu gündeme taşıyan isim ise İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, oldu. Kanber’in verdiği bilgilere göre, Mumcular ve bir kısmı Milas bölgesinde olan köylünün  arazilerine  Bodrum ve Milas Tapu dairelerince şerh konulmuş durumda.

voyage otel

 

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Kanber,  “Mumcular ve bir kısmı Milas bölgesinde olan köylünün  arazilerine  Bodrum ve Milas Tapu dairelerinde hangi amaçla şerh konulmuştur?
 Yangın sonrası  yaralar sarılamamışken bu tarz bir şerh konulması doğru mudur? Bu şerh  yangın öncesi konulduysa vatandaşın bu konuda rızası var mıdır?” diye sordu.


Mavi yolculuk güzergahı RES’lere mi kurban edilecek?

 

Kanber’in diğer bir iddiası ise RES’lere ilişkin oldu. Mavi yolculuğun güzergahında bulunan yüksek alanların acil kamulaştırıldığına dikkat çeken Kanber, “Mavi yolculuğun güzergahında olan ve deniz manzaralı olan tepelerin acil  kamulaştırılma kararı alınarak  yenilenebilir enerji maksatlı rüzgar tribünü dikilmek üzere kamulaştırılması ne derece doğrudur? Bodrum ve Milaslı vatandaşlarımız zaten yangın sebebiyle çok mağdur olmuşken, yüzlerce yıldır ekip biçtikleri zeytinlik alanların hiç kimseye sorulmadan devletçe istimlak edilmek istenmesi ne derece doğrudur? Yetkililerden Bodrum olarak cevap bekliyoruz...” ifadelerini kullandı.