• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 12 Şubat 2024 12:30

Bodrum'da Karadeniz rüzgarı esti!

Bodrum'da Karadeniz rüzgarı esti!
Bodrum'a düzenlenen 8. Hamsi Festivali’nde Karadeniz rüzgarı esti. 5 ton hamsinin 3 saatte bittiği festivale katılanlar bol bol horon tepti, halay çekti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bugün İskele Meydanı’nda düzenlenen 8. Bodrum Hamsi Festivali’ne ilgi büyük oldu.

voyage otel

 

5 TON HAMSİ 2 SAATTE BİTTİ UZUN HAMSİ KUYRUKLARI OLUŞTU

 

Bodrum, Milas, Yatağan ve Muğla merkezde yaşayan yüzlerce Karadenizlinin katıldığı festivalde 5 ton hamsi ücretsiz dağıtıldı. Hamsi almak için vatandaşların yaklaşık 500 metre kuyruklar oluşturduğu festivalde 5 ton hamsi 2 saatte bitti. Onlarca kadının tavalarda hamsi pişirerek ücretsiz ikram ettiği festivalde Trabzon, Samsun, Ordu, Artvin, Rize  ve Giresun’dan gelen yöresi yiyecek ve giyecek ürünlerini satan esnaf stand açtı.

 

 

HORON TEPİP HALAY ÇEKTİLER, BODRUM’DA KARADENİZ RÜZGARI ESTİRDİLER

 

 

Festivalde Karadenizli sanatçılar Hülya Polat, Erol Şahin, Nihat Yılmaz, Safa Tatoğlu, Süleyman Gülten ve  Emre Yetimoğlu sahne aldı. Festivale katılanlar Karadeniz’in yöresel türküleri ile horon tepip, halay çekti. Bodrum’da Karadeniz, rüzgarı esti.

 

Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sefer ÇELİK “Hamsi Festivalinin bu sene çok daha iyi geçmesi için çok iyi bir program hazırladık. Festivale olan ilgi her geçen yıl artıyor. Bugünde on binlerce Karadenizliyi Egeli dostlarımızla buluşturduk kaynaştırdık, ünlü yemeğimiz Hamsi’yi ikram ettik” dedi.