• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 12 Mayıs 2022 16:41

Bodrum’da jandarma vatandaşı darp etti!

Bodrum’da jandarma vatandaşı darp etti!
Bodrum’da bir düğünde jandarma ile vatandaşlar arasında başlayan gerginlik sokakta devam etti. Düğünde sivil jandarma ile tartışan Caner Özbek ve Halil Uçan ailelerinin gözü önünde darp edildi.

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde jandarmalar iki yurttaşı darp etti. İddiaya göre, darp olayı 7 Mayıs cumartesi günü meydana geldi. Yakınlarının bir düğünü giden Caner Özbek ve Halil Uçan ile düğüne sivil ve silahlı olarak katılan jandarma personelleri arasında ‘sahneyi görme’ meselesi yüzünde tartışma yaşanıyor. Kısa süren tartışma diğer misafirlerin araya girmesiyle son buluyor. Düğün sonrası ise Caner Özbek ve Halil Uçan evlerine dönüyor. Bu sırada düğünde bulunan jandarmaların haber vermesi üzerine kısa bir süre sonra Caner Özbek’in evinin bulunduğu mahallede Gündoğan Mahallesi’nde görevli jandarma ekibi sık sık devriye atmaya başlıyor. Bu durum üzerine Caner Özbek abisini arayarak duruma müdahale etmesini istiyor. Caner Özbek’in abisi ilse jandarma ekipleri arasında gerçekleşen görüşme bir anda arbedeye dönüşüyor. Çıkan arbede cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülere göre Caner Özbek ve Halil Uçan jandarma ekibi tarafından darp ediliyor. Daha sonra gözaltına alınan Caner Özbek ve Halil Uçan adli işlemler sonrası serbest bırakıldı.

voyage otel

 


Darp nedeniyle vücutlarından çeşitli yaralar oluşan Caner Özbek ve Halil Uçan Bodrum Devlet Hastanesinden darp raporu alarak jandarmalar hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyorlar.

 


Darp edilen Halil Uçan, yaptığı açıklamada “Jandarma çok gergindi sürekli kışkırtıcı davrandılar arkadaşımın abisi onları sakinleştirmeye çalışırken bize saldırdılar. Biz jandarma oldukları için kendimizi dahi savunmadık. Sonrasında Bize sürekli olayı kapatın diye araya birilerini sokuyorlar, şikayetçi olacağız" dedi. Diğer mağdur Caner Özbek ise  "Mağduruz, üniformaya saygımızdan elimizi bile kaldırmadık. Şikayetçi olacağız" ifadelerini kullandı. 

 


Av. Azat Öztürk, yasal süreç başlatacaklarını belirtti. Öztürk, “Vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamakla görevli kolluğun vandallığı kabul edilemez. Bu eylem, görevini layıkıyla yapan emniyet ve jandarma görevlilerine de hakarettir, zan altında bırakmaktır. Yaşanılan olay ile alakalı Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli şikayetleri yapacak sürecin takipçisi olacağız” dedi.