• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Düzenleme Tarihi : 18 Kasım 2020 12:42 Haber Girişi : 18 Kasım 2020 12:50

Bodrum'da 300 yıllık tarih yıkıma terk edildi

Bodrum'da 300 yıllık tarih yıkıma terk edildi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan ve kentin simgelerinden olan tarihi yel değirmenleri kendi kaderine terk edilmiş durumda. Yıkılmaya yüz tutmuş olan değirmenler  sarhoşların, madde bağımlılarının mekanı haline geldi

Bodrum'un simgesi haline gelen ve binlerce turistin uğrak mekanı olan tarihi yel değirmenleri harabeye döndü. Bakımsızlıktan yıkılan ve yok olmaya başlayan değirmenler bölgeye gelen ziyaretçileri şaşkına çevirdi. Bir tarafı Bodrum manzarası diğer tarafı ise Gümbet koyuna bakan değirmenler şimdilerde sarhoşların, madde bağımlılarının ve evsizlerin uğrak mekanı oldu.

voyage otel


İHA'nın haberine göre, 8 yel değirmeni bulunan tepede bir tanesinin tamamen yıkıldığı, diğerlerinin ise yıkılmaya başladığı görüldü. Yıkılan yel değirmenin bir tonoz parçası ile tutturulması ise yaşanacak olası kazalara yol açıyor. Her an yıkılma tehlikesi bulunan tarihi yapılar, bölgeye sık sık fotoğraf çekmeye gelen ziyaretçiler açısından da tehlike saçıyor.

Öte yandan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın ise mülk sahipleri ile görüştüğü ve bir an önce restorasyon çalışması yapmak için kolları sıvadığı öğrenildi.