Düzenleme : 23 Ocak 2025 22:39
Bodrum Belediye Meclisi’nde Mülk Satışı Gündemi: Güneşin Sofrası Platformu Tepkili

Güneşin Sofrası Platformu, yarın Bodrum Belediye Meclisinde görüşülecek mülk satışının Kamu yararına aykırı olduğunu açıkladı ve Bodrumlulara çağrı yaprak mülk satışına karşı mücadeleye davet etti
Bodrum Belediye Meclisi, yarın Herodot Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek belediyeye ait mülklerin satışı konusunu görüşecek. Toplantı öncesinde, Güneşin Sofrası Platformu bir açıklama yaparak mülk satışlarına karşı olduklarını duyurdu.
Platform adına yapılan açıklamada, Bodrum’un kimliği ve geleceği açısından bu tür satışların kabul edilemez olduğunu vurgulandı. Açıklamada "Bodrum Belediyesi’nin 146 yıllık geçmişine, tarihine ve halkına ait olan gayrimenkullerin satışa çıkarılması kararına şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu mülkler, bireylerin ya da belli çıkar gruplarının değil, Bodrum halkının ortak değeridir. Bu satışlar, yalnızca güçlü sermayenin kazanç sağladığı, halkın ise geleceğinden mahrum bırakıldığı bir düzenin parçasıdır. Turizm Bakanı’nın paravan şirketler aracılığıyla bu mülklerin alıcısı olması ise açık bir şekilde kamusal mirasa yönelik bir ihanettir. Bu süreçte sessiz kalmak, bu suça ortak olmaktır."ifadelerine yer verildi.
Kamu yararına aykırı satış eleştirisi
Satışın kamu yararına aykırı olduğu belirtilen açıklamada "Güneşin Sofrası olarak, Bodrum’un geçmişine, kültürüne ve halkına sahip çıkıyoruz. Belediye mülkleri, hiçbir kişinin babasının malı değildir. Bu mülkler, geleceğin mirasıdır ve satılamaz.146 yıl boyunca yapılan hizmetler arasında yer almayan mülk satışı, bugün de doğru değildir. Kamu yararına aykırı bu satışa karşı, Bodrum halkını ve tüm duyarlı kesimleri dayanışmaya çağırıyoruz."denildi.
Açıklama şu ifadelerle sona erdi: "Gelin, bu topraklara ve değerlerimize hep birlikte sahip çıkalım. Bodrum, ranta ve talana teslim olmayacak!"
- 17:39Aydın'da denetimler sıkılaştı: 11 ton süt ürünü sağlığı tehdit ediyordu
- 17:29Bursa'da iş kazası: 60 yaşındaki çalışan hayatını kaybetti
- 17:19Bursa'da işgal altındaki yeşil alan kurtarıldı, vatandaş rahat bir nefes aldı
- 17:09Van TSO'da dijital dönüşüm konferansı ile KOBİ'ler geleceğe hazırlanıyor
- 16:59Başkan Mandalinci'den 1 Mayıs mesajı: Emeğin değerine vurgu




