• Nevavprestij
GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 23 Temmuz 2020 12:31 Haber Girişi : 23 Temmuz 2020 12:32

Bir yılda 7 buçuk ton atık ilaç toplandı

Bir yılda 7 buçuk ton atık ilaç toplandı
Sıfır atık projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Konak Belediyesi ‘Atık ilaç çöp değildir’ projesiyle bir yılda 7 buçuk ton atık ilaç topladı.

Konak Belediyesi geçtiğimiz yıl temmuz ayında başlattığı ‘Atık ilaç çöp değildir’ projesiyle bir yılda 7 buçuk ton atık ilaç toplayarak bir yıllık hedefinin üzerine çıktı. 

voyage otel

 

Konak Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Atık ilaç çöp değildir’ projesi bir yıl önce ÇEKOP üyesi 93 eczane ile başladı. Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) ve İzmir Eczacı Odası ile birlikte yürütülen projeye katılan eczanelere sarı renkli atık ilaç toplama kumbaraları yerleştirildi. Proje kapsamı süreç içinde genişletilerek sağlık merkezleri de dahil edildi. Vatandaşlar tarihi geçmiş veya kullanım dışı kalan atık ilaçlarını eczanelere yerleştirilen sarı renkli kumbaralara bıraktı. Kumbaralar doldukça atık ilaçlar Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanarak belediyenin Atık Toplama Merkezi’ne götürüldü.

Projeye büyük ilgi gösteren vatandaşların katkısıyla bir yılda 7 buçuk ton atık ilaç toplandı. Toplanan ilaçlar anlaşma yapılan lisanslı yakma tesislerinde imha edilmek üzere yetkili firmaya teslim edildi. Projeyle atık ilaçların çöpe atılarak doğaya ve halk sağlığına zarar vermesinin de önüne geçilmiş oldu.