• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 04 Ağustos 2022 13:33

Belediye bütçesine 135 milyon TL ek ödenek

Belediye bütçesine 135 milyon TL ek ödenek
Bodrum Belediyesi, harcama bütçesinde artışa gitti. Önceki gün gerçekleşen meclis toplantısında alınan karar neticesinde bütçeye 135 milyon TL ek ödenek aktarıldı. Böylece Bodrum Belediyesi’nin toplam bütçesi bir milyar TL’yi aştı

Bodrum Belediyesi’nin 2022 yılı Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Ahmet Aras’ın izinde olması sebebiyle başkan yardımcılarından İlknur Ülküm Seferoğlu başkanlık etti. Önemli kararların alındığı toplantıda Bodrum Belediyesi, harcama bütçesinde artışa gitti.

voyage otel

 

BÜTÇE AKTARIMI YAPILDI

 

Toplantıda Belediye müdürlükleri tarafından yapılan bazı ihalelerin sözleşme bedellerinin bütçede tahmin edilen ödeneklerden düşük ihale edilmesi sonucu artan ödeneklerin atıl kalmaması için, bütçe açığı olan Müdürlüklere ödenek aktarımı yapılması görüşüldü. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nden 2 milyon 300 bin TL bütçe fazlası, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne aktarıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ndeki 2 milyon bütçe, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne aktarıldı. Zabıta Müdürlüğü’ndeki 2 milyon 900 bin TL bütçe de Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne aktarıldı.

 

135 MİLYON EK ÖDENEK

 

Toplantıda devam eden yatırımlarının hızlandırılarak tamamlanması için, Belediye 2022 Mali yılı bütçesinde ödenek ihtiyacı olacağı anlaşılan harcama birimlerinin bütçesine ek ödenek konulması hususu görüşülmesi. Enflasyon ile birlikte artan maliyetler göz önünde bulundurularak bütçeye 135 milyon TL ek ödenek konulması kabul edildi. Belediye bütçesine geçen Mart ayı toplantısında 228 milyon 500 bin TL ek ödenek konulmuş, böylece Bodrum Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesi  946 milyon TL olmuştu. Ağustos ayında konulan 135 milyon TL ile belediye bütçesi bir milyar TL’nin üzerine çıktı.

 

Toplantıda Müsgebi Mahallesi’nde Bodrum Gastronomi Akademisi kurulması için Başkent Üniversitesi ile Bodrum Belediyesi arasında ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi, bunun için protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Ahmet Aras’a yetki verilmesi, oybirliği ile kabul edildi. Akademi binasının ise tadilat yapılması planlanan Müsgebi Düğün Salonu olacağı, salonda ayrıca düğünlerin yapılmaya da devam edeceği ifade edildi.