• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 09 Şubat 2024 12:29

BAYSİAD Kuruluşunu İlan Etti

BAYSİAD Kuruluşunu İlan Etti
Bodrum Anadolu Yatırımcı Sanayici İş İnsanları Derneği (BAYSİAD) kuruldu. BAYSİAD, özelde Bodrum, genelde Türkiye'de geliştireceği projelerle iş insanlarının toplumun öncü ve üretken gücü olmasını sağlamayı hedefliyor

Türkiye’nin önemli turizm kenti olan Bodrum’da  iş dünyasının örgütlenmelerine sahne oluyor.  Kentin özellikle son yıllarda aldığı göç ve gelişen ekonomi koşulları nedeniyle farklı örgütlenme ihtiyacı duyan iş insanları bir araya gelmeye devam ediyor. Bu birliktelik sonucu Bodrum’da iş dünyasının yeni bir derneği kurulmuş oldu.

voyage otel

 

Bodrum’da farklı sektörlerde faaliyet gösteren iş insanları tarafında  Bodrum Anadolu Yatırımcı Sanayici İş İnsanları Derneği (BAYSİAD) kuruldu. BAYSİAD’ın kuruyucu yönetim kurulu ekibi ve derneğin kuruluşunda görev alan iş insanları Bodrum Mühür Ocakbaşı restoranda  bir araya geldi. Burada yemeğin yanı sıra derneğin kuruluş süreci ve hedefleri hakkında basına bilgilendirme yapıldı.

 

ÖNCÜ PROJELER GELİŞTİRECEK

 

Kuruluşunu ilan eden BAYSİAD’ın amacı  insan hakları evrensel ilkelerini, düşünce, inanç ve girişim özgürlüklerini, laik hukuk devletini, katılımcı demokrasi anlayışını, liberal ekonomiyi, rekabetçi piyasa ekonomisinin kurum ve kurallarını, ve sürdürülebilir çevre dengesini benimseyen bir toplumsal düzenin oluşmasına ve gelişmesine katkı sağlamak.

 

 

TOPLUMSAL REFAH VE  İSTİHDAM

 

Yemekte BAYSİAD, hakkında bilgi veren BAYSİAD  Kurucu Başkanı Mehmet Yıldız,  BAYSİAD’ın  girişimcilerin evrensel iş ahlakı ilkelerine uygun faaliyet göstermesi yönünde çaba sarf edeceğine dikkat çekti. Toplumsal refah ve  istihdam konularının altını çizen Yıldız,   “BAYSİAD, toplumsal barış ve uzlaşmanın sürdürüldüğü bir ortamda, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında bölgesel ve sektörel potansiyelleri en iyi şekilde değerlendirerek katkı sağlar. Bodrum'un turizmde dünya markası olma sürecini desteklemek üzere uluslararası siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişki, iletişim, temsil ve işbirliği ağlarını geliştirmek için çalışmalar yapar. Bu çalışmalarda esas iki ana konu başlığı var önümüzde. Bunlar toplumsal refah ve  istihdam. Bu iki konuya dair özel projelerimiz ve uygulamalarımız olacak. Bütün projelerimizde somut adımlar atılacak ve Bodrum’a katkı sunacak nitelikte olacaktır. Genç ve dinamik bir yapımız var bu da bize sinerji ve üretkenlik katıyor. Bu bağlamda bizler sektörlerimizde güçlü temsilliyetle beraber toplumsal niteliği olan anlayışları ortaya koyacağız” dedi.

 

EKONOMİK VE SOSYAL SÜREÇLERE MÜDAHİL OLMA TALEBİ

 

Bodrum’un Türkiye ekonomisi için önemli bir merkez haline geldiğini belirten Yıldız,  “Bizleri bu derneğin kurulması sürecine iten Bodrum’a olan ilgi ve bu alanın ekonomi açısından önemli bir konumlanışı oldu. Bodrum, artık bir Türkiye haritası özelliğine sahip. Aynı zamanda uluslararası sermayenin de home ofisine dönüşmüş durumda.  Bodrum’da gerek turizm olsun, gerek inşaat olsun, gerekse de hizmet sektörlerinde olsun ciddi mesafeler kat eti. Bu alanlarda birçok arkadaşımız faaliyet göstermekte. Bu arkadaşlarımız böylesi bir ciddi alanda artık yaşamlarını idame ettirmekten ziyade bu alanlarda söz sahibi olmak istiyor. Yani üretimleriyle birlikte toplumsal niteliği olan projeler imza atmak istiyorlar. Türkiye’de gelişen siyasal, ekonomik ve sosyal süreçlere müdahil olma ve katkı koyma talebi var. Bütün bu gelişmeler bizleri bu dernek etrafında birleştirtirdi. Bizler de açıkça ifade ediyoruz. Biz bu kente bu ülkeye katkı sunmayı ve sürdürülebilir bir ekonomi geleneği yaratarak için yola çıktı ve başaracağız” diye konuştu.  BAYSİAD, önümüzdeki günlerde dernek merkezini görkemli bir törenle açacak.

 

Derneğin yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor; Mehmet Yıldız, Çetin Şimşek, Ramazan İpek, Ümmü Çanakçı, Metin Kılıç, Zeynep Eda İnce, Av. Kenan Gümüşten.