• Nevavprestij
POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 02 Eylül 2020 17:33 Haber Girişi : 02 Eylül 2020 17:36

Başkan kızı olmak varmış... Belediye binasında VIP doğum günü partisi

Başkan kızı olmak varmış... Belediye binasında VIP doğum günü partisi
Kütahya Belediyesi'nde Belediye Başkanı'nın kızına yapılan özel doğum günü partisi tartışma yarattı. Başkan Işık, kızına özel makam odası tahsis etti. Öte yandan AK Parti İl başkanı Başkan Işık için aile şirketi eleştirisinde bulunmuştu

Kütahya Belediyesi'nde Belediye Başkanı'nın kızına yapılan özel doğum günü partisi tartışma yarattı. 

voyage otel

MHP'li Belediye Başkanı Alim Işık'ın özel avukatlığını da yapan kızı Imran Işık için, Belediye'de doğum günü partisi düzenlendi. MHP'li Başkan'ın VIP odasında yapılan kutlamada Belediye bürokratları da hazır bulunurken, başkan Işık ise kutlamaya katılmadı.

 

PASTAYI SEKRETER GETİRDİ 

 

Geçen hafta yapılan İmran Işık’ın doğum günü kutlamasına; Belediye Özel Kalem Müdürü ve Başkan'ın Özel Sekreteri de katıldı. Özel sekreter pastayı getirirken, Özel Kalem Müdürü ise pastayı ikram etti.

Işık’ın doğum gününde kutlamanın yapıldığı oval masanın üzerinin hediyelerle dolu olduğu görülüyor.

Pandemiyle yapılan kutlamada; sosyal mesafenin hiçe sayılması ve Işık'ın maske takmaması da dikkat çekti.

 

ÖZEL MAKAM ODASI TAHSİS EDİLDİ 

 

Öte yandan  İmran Işık’ın belediyede kendisine tahsis edilen makam odasında da arkadaşlarını ağarlarken bu pozları paylaşmaktan çekinmediği, arkadaşlarının belediyedeki bir çok işi davet usulü yöntemlerle aldığı bütün Kütahya’da konuşulan diğer bir iddia. Başkanın ise bu durum karşısında cevap veremediği bilinmektedir.


AK PARTİ İL BAŞKANINDAN AİLE ŞİRKETİ ELEŞTİRİSİ 


AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı  Kütahya’da  seçim sürecinde büyük sıkıntı yaşamıştı. Kütahya'da 31 Mart seçimlerinde AK Parti ve MHP ayrı adaylar çıkararak yarışa girmişti ve seçimi MHP'nin adayı Alim Işık kazanmıştı. Seçim sonrası AKP Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş,  yaptığı açıklamada MHP’li Kütahya Belediyesi’ni eleştirmişti.  Aile üyelerinin belediye ile olan ilişkisine dikkat çeken Çetinbaş, “Siyaset yapan adamın en önemli özelliği nedir? İyi niyetli olmak. Siyasette iyi niyet nasıl olur? Örneğin bir ihale yapıyorsunuz, bu ihaleyi öyle hazırlayayım ki o alsın, şu alsın demeden. Bu yönetmeliği öyle koyayım ki, ona yarasın, buna yarasın demeden beytülmalın önemine dikkat ederek ihale yapın. Sonra yanına alacağı adamı, efendim kendi iştirakiyle olan şirkete eski ilçe başkanını yerleştireyim. Onun yanına onun yardımcısını yerleştireyim demeden o ilgili şirkette ve işletmede en iyi hizmeti kim yapar diyen adam iyi niyetli siyasetçi ve yöneticidir. Başka eşini, oğlunu, kızın, akrabalarını kendi çalıştığı siyaset sahasına sokmadan, ailesini ayrı tutup siyasetini ayrı, ailesini ayrı tutup aldığı görevin sorumluluğunu ayrı tutan siyasetçi iyi niyetli siyasetçidir” ifadelerini kullanmıştı.

 

CİMER'E ŞİKAYET 

 

Basında yer alan haber Kütahya'da şok etiki yarattı. Tepkilere neden olan haber sonrası İçişleri Bakanlığı ve Kütahya Valiliğinin soruşturma açıp açmayacağı ise merak konusu oldu. 

Ayrıca haberin ulusal basında yer alması üzerine cimer'e çok sayıda şikayetin olduğu öğrenildi. 

 

Kaynak: Oda TV