• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 08 Şubat 2021 15:27

Başkan Aras: Bodrum Türkiye'nin Davos'u olacak

Başkan Aras: Bodrum Türkiye'nin Davos'u olacak
Başkan  Aras, "Bodrum turizmini gastronomi, tarım, sağlık, doğa, spor ve kongre alanlarında çeşitlendirerek  yabancı turist sayısını 2,5 milyona turizm gelirini de 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bodrum'u Türkiye'nin Davos'u yapmak istiyoruz" dedi

Haber Merkezi -  Ahmet Aras, çevrimiçi olarak düzenlediği basın toplantısında yaklaşan turizm sezonu öncesi hareketliliği arttırmak için yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bodrum'un turizmde geçen yıl 2019 yılına göre yüzde 74 kayıp yaşadığına dikkat çeken Aras, turizmde nisandan itibaren rahatlama olacağını ve sezonunun başlayacağını öngördüklerini belirterek, "Bugüne kadar Avrupa'dan ciddi turist aldık. Turizm pazarlarımızda da çeşitlilik sağlamak için girişimlere başladık. Rusya ve Ukrayna pazarına şu anda çok önem veriyoruz" dedi.

voyage otel

Bodrum'u Türkiye'nin Davos'u yapmak istediklerinin altını çizen Başkan Aras, ilçede kongre, fuar ve toplantılar yapacaklarını söyledi. Aras, "Özellikle Rusya ve Ukrayna'dan bu konuda ciddi yatırım talebi var. Bu nedenle hem biz fuar merkezi yapıyoruz hem de çok büyük bir yabancı yatırım olacak bu konuda. Bodrum Türkiye'nin Davos'u olacak. Bunu yapmak için çok kararlıyız" açıklamasında bulundu.

 

TURİZMDE ÇEŞİTLİLİKLE HEDEF: 2,5 MİLYON TURİST, 5 MİLYAR DOLAR GELİR

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'da turizmi çeşitlendirmek ve bu işten 12 ay para kazanmak istediklerini ifade ederek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Uçaktan in otele gel tatil yap ve otelden çık git modelini istemiyoruz. Turizmi çeşitlendirmek için öncelikle Bodrum'un eşsiz doğasını, binlerce yıllık tarihini ve kültürel varlıklarını, 3 bin 500 yıllık medeniyetleri ortaya çıkarmak zorundayız. Buranın iklimi eşsizdir. Ege ve Akdeniz'in birleştiği yerdeyiz. Yazın ve kışın kuzey rüzgarları sayesinde çok rahatız. Üçüncü olarak gastronomiyi önemsiyoruz. Bodrum'da inanılmaz bir mutfak zenginliği var. İlçemizin 100 çeşit otu bulunuyor. Aynı zamanda tarım turizmiyle ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Burasının pazarlarında otellerinde Bodrum'da üretilen ürünler bulunacak."

Ahmet Aras, spor turizmi konusunda da çalışmalarının sürdüğünü belirterek, Bodrum turizmini gastronomi, tarım, sağlık, doğa, spor ve kongre alanlarında çeşitlendirerek 1,5 milyona yaklaşan yabancı turist sayısını 2,5 milyona, turizm gelirini de 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini altını çizdi.

 

"BODRUM'DA ŞU ANDA TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ YATIRIM TALEBİ VAR"

 

Belediye Başkanı Aras, turizm ve hizmet sektörünün Bodrum'un en önemli gelir kaynağı olduğunu belirterek, geçen yıl 2019'a göre turizmde yüzde 74 kayıp yaşadıklarını, hizmet sektöründe kaybın buna paralel olduğunu söyledi.

Aras, Bodrum'da önemli yatırımların geldiğini, yatırımcılara, "Al ruhsatını git yatırımını yap" demediklerini kaydederek, şu bilgileri verdi:

"Yatırımın Bodrum'a, tarihimize, dokumuza, kentimize uygun mu ona bakıyoruz. Kentimize değer katan yatırımları onaylıyor, sadece para kazanma amaçlı yatırımlara izin vermiyoruz. Bodrum Belediyesi artık bir yol geçen hanı değil bir iradedir. Dükkan açan da inşaat yapan da büyük yatırımcı da belediyeye soracak. Bodrum'un sunduğu katma değerden Bodrumlu da faydalanacak. Şu anda salgına rağmen Bodrum'da devam eden ve yapımına yeni başlanan yatırım tutarı 10 milyar dolar. Tarihte görülmemiş bir yatırım tutarı. Buna altyapıdan turizme, otellerden hastaneye, spor salonlarından okullara kadar tüm yatırımlar dahil. Turizmde çok önemli markalar Bodrum'a geliyor."

 

"SİYASET YAPMIYORUZ, BODRUM'UN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

 

Ahmet Aras, şu anda Bodrum'da değişimi yönettiklerini belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu değişimi yönetirken tek başımıza değiliz. Devletimizle, hükümetimizle, valiliğimizle, büyükşehir belediyemizle, sivil toplum kuruluşlarımızla ve halkımızla bu değişimi yönetiyoruz. Turizm, denizcilik, inşaat ve benzeri sektörlerle bu değişimi yönetiyoruz. Şu anda Bodrum'da çok cazip bir yatırım ortamı var. Bu turizm, denizcilik, ulaştırma, teknolojik, spor, yenilenebilir enerji, tarım ile ilgili ciddi bir cazibe var. Bütün bu yatırımları yönetmek zorundayız. Bu sayede Bodrum hak ettiği değeri bulacak."

Aras, yatırımları ve Bodrum'da dönüşümü yönetirken tamamen uzlaşı üzerine hareket ettiklerini vurguladı ve hiçbir şekilde siyaset yapmadıklarını, tamamen Bodrum'un geleceğini dizayn etmek için çalıştıklarını anlattı.